Antena Meniu Search
x

Coşmar imobiliar de 350.000 de euro: credeau că îşi iau casa visurilor, dar s-au trezit captivi în "mlaştină", cu rate imense, în Scoţia. "Ne-au luat banii şi s-au spălat pe mâini!"

Un cuplu de englezi dezvăluie afacerea murdară cu imobiliare căreia i-au căzut victime. Cei doi au plătit 300.000 de lire sterline, adică aproximativ 350.000 de euro, pentru casa visurilor. Totul s-a dovedit însă un coşmar: locuiesc într-o "mlaştină", unde sistemul de canalizare este practic inexistent.

de Redactia Observator

la 08.04.2024, 09:26

Coşmar imobiliar de 350.000 de euro
Coşmar imobiliar de 350.000 de euro - EdinburghLive

Paddy Harper, în vârstă de 30 de ani, şi iubita sa au avut parte de o experienţă oribilă când, la fel ca majoritatea tinerilor, au ales să se aşeze la casa lor. Cuplul din Scoţia abia aştepta să se mute în noua locuinţă, cumpărată cu nu mai puţin de 350.000 de euro. Însă, potrivit Mirror, investiţia a fost lipsită de noroc. Iar dezvoltatorul imobiliar se confruntă acum cu acuzaţii grave din partea celor doi.

Coşmar imobiliar de 350.000 de euro

Tinerii din Midlothian, Scoţia, se confruntaseră deja cu o întârziere a termenului pentru locuinţa lor, construită în complexul Bellway Summerville Gardens. Într-un final, au reuşit să se mute aici în august 2022. Însă bucuria le-a fost de scurtă durată: grădina din spatele casei s-a transformat într-o adevărată mlaştină după inundaţiile din prima iarnă petrecută acolo. 

De atunci, cuplul se luptă din răsputeri pentru despăgubiri. "Când ne-am mutat aici, am observat deja zone mâloase, cu noroi, dar situaţia s-a agravat cu fiecare ploaie. Problema ne-a uimit. Nicio grădină din vecini nu arăta minunat, dar părea că la noi şi locatarii de alături se vedea cel mai rău. Când am cerut explicaţii de la dezvoltatorul Bellway, ni s-a spus că e vina noastră pentru că nu am adunat cu grebla frunzele", povesteşte Paddy Harper.

Pe acelaşi subiect

"Ne-au luat banii şi s-au spălat pe mâini!"

"Dar când am greblet, s-a luat cu tot cu iarbă, la cât de udă era. În octombrie-noiembrie 2022 ni s-a inundat toată grădina. Apa curgea ca un râu pe lângă casa noastră. Practic, nu s-au luat deloc măsuri pentru ca apa de pe versanţi să se scurgă prin spatele caselor", adaugă bărbatul deznădăjduit.

Promisiuni că situaţia se va remedia au fost multe. Dar rezultatele... nu! "Pare că doar şi-au mutat atenţia spre alte zone, ca să facă mai mulţi bani. Pe noi ne lasă să suferim în mlaştina asta. Am dat peste 350.000 de euro! Ne-au luat banii şi s-au spălat pe mâini de noi", ofează Paddy Harper.

Vor să-şi vândă casa, dar nu au cui

După mai multe încercări de a rezolva situaţia, chiar şi pe cont propriu, cuplul s-a lăsat păgubaş şi a decis să vândă casa. Dar ratele îi ţin pe loc, iar clienţii nu vor să cumpere când văd problemele existente.

"Experienţa trebuia să fie plină de bucurie şi entuziasm, dar nu mai are de mult niciun strop de strălucire. Nu putem să ne bucurăm de grădină, de nimic. Vara, dacă vrei să scoţi un scaun afară, se scufundă în noroi. Nu ne putem lăsa nici animalele de companie afară. Ne simţim captivi în propria casă. Şi de fiecare dată când am cerut ajutor din partea dezvoltatorului Bellway, atitudinea lor a fost şocantă. Le-am plătit atâţia bani şi ne tratează în halul ăsta...!", adaugă Paddy Harper.

Reacţia dezvoltatorului imobiliar

Un purtător de cuvânt al Bellway şi-a cerut scuze pentru situaţia neplăcută şi promite că se vor lua măsuri pentru a remedia problema. "Marea Britanie s-a confruntat cu precipitaţii abundente. Inundaţiile au apărut din cauza excesului de apă de pe versanţi, dar s-au construit şanţuri şi aveam încredere în sistemul nostru de scurgere. Din nefericire, acesta nu a făcut faţă cantităţii prea mari de apă", a declarat acesta.

Publicaţia Mirror a contactat de asemenea compania Bellway Homes pentru comentarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Coşmar imobiliar de 350.000 de euro: credeau că îşi iau casa visurilor, dar s-au trezit captivi în "mlaştină", cu rate imense, în Scoţia. "Ne-au luat banii şi s-au spălat pe mâini!"