Antena Meniu Search
x

Video Tradiţia pe care Alida o respectă mereu: haine noi de Paşte. Bugetul "rezonabil" alocat în acest an pentru ea şi cele două fiice

Una din nenumăratele tradiţii spune că în Duminica Paştelui trebuie să porţi haine noi. Aşa că, astăzi, mulţi au lăsat alte treburi deoparte şi s-au oprit la mall. Bugetul pentru astfel de cumpărături se ridică anul acesta la o medie de 500 de lei. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 14.04.2023, 20:11

Vezi și

Pentru Alida și fiicele sale e tradiție de familie: niciun Paște fără haine noi. Cu câteva zile înainte de Înviere, colindă magazinele în căutarea unor ținute în ton cu sărbătoarea. Verdictul final e dat la cabina de probă. Ultima oprire, casa de marcat. 

Daria: Noi de mici am fost obişnuite de mama, înainte de Paște venim la mall să ne cumpăram haine noi. 

Alida Herlaş: Ne-am încadrat într-un buget de aproximativ 1.000 de lei, toate trei. Foarte rezonabil!

Obiceiul spune că în Duminica Învierii trebuie să purtăm haine curate şi noi

Pe acelaşi subiect

Obiceiul spune că în Duminica Învierii trebuie să purtăm haine curate şi noi. Simbolizează reînnoirea trupului şi a sufletului. În plus, aduce noroc și sănătate.  

"E o tradiție băbească sa spun asa, ca trebuie sa ne reinoim de paște. Bugetul e undeva la 300 de lei... momentan...", spune un tânăr. 

Mall-urile sunt un furnicar în aceste zile, iar cifrele arată că cei mai câştigaţi sunt comercianții.

Iulia Pop, reporter Observator: În medie, bugetul pentru hainele noi de Paşte nu depăşeşte 500 de lei de persoană. 50% dintre cei care caută o ţinută nouă pentru zilele de sărbătoare vin în mall-uri. Iată și o explicaţie pentru vânzarile mai mari cu 20 – 25% în această perioadă. Restul se orientează spre platformele online sau chiar magazinele stradale, mai puţin aglomerate. 

Dacă adăugam și cadourile pentru cei dragi, dar şi mâncarea, bugetul alocat cheltuielilor de Paşte se ridică la 1.500 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Tradiţia pe care Alida o respectă mereu: haine noi de Paşte. Bugetul "rezonabil" alocat în acest an pentru ea şi cele două fiice