Antena Meniu Search
x

Video Tradiţia transformată în afacere de succes de domnul Dumitru. Oamenii sunt cuceriţi încă de la prima muşcătură: "E extraordinar"

Obiceiurile bunicilor devin inspiraţia producătorii locali. Din ce în ce mai mulţi români transformă creşterea animalelor în afaceri de succes! Şi pentru că mâncarea bio este din ce în ce mai căutată, produsele scoase la vânzare respectă întocmai reţetele tradiţionale. Iar în prag de sărbătoare, gurmanzii vor putea pune pe masa de Crăciun brânză de oaie, caş proaspăt sau telemea de vacă. Toate pregătite cu iscusinţă de negustori în stânele moştenite din tată-n fiu. 

de Redactia Observator

la 23.12.2023, 08:49

Vezi și

Fie iarnă, fie vară, brânzeturile completează perfect meniurile tradiţionale. De la de brânza de oaie iute, brânza dulce sau cea de burduf, tot meniul pentru aperitivul de Crăciun poate fi cumpărat direct de la producătorii care au umplut desaga şi-au ieşit în pieţe să-şi vândă marfa cu gust de copilărie. 

Dumitru Zinveli, producător de brânză: Produs natural făcut în gospodărie proprie de la animalele proprii, iar acesta e secretul. 

Secretul domnului Dumitru

Un secret pe care domnul Dumitru l-a moştenit din moş-strămoşi, iar acum este cel care duce tradiţia mai departe. Iar produsele scoase la vânzare respectă întocmai rețetele tradiţionale.

Pe acelaşi subiect

Dumitru Zinveli, producător de brânză: O punem în berbinta. Apoi o scoatem şi o ducem la piaţă. În berbinţă de lemn de brad, aşa stă cel mai bine. Acesta e original de demult şi se păstrează foarte bine.

Raimond Petruţ, corespondent Observator: Pentru ca acest produs lactat să aibă o textură deosebită şi un gust desăvârşit, producătorii spun că nu trebuie folosită nici măcar o substanţă chimică. 

Un gust incomparabil

Cel mai bine văd asta gurmanzii, care au fost cuceriţi încă de la prima îmbucătură.

Honoria Raţiu, chef: Are un cu totul alt gust. Credeţi-mă! E diferit gustul! E diferit de magazin! E extraordinar de gustos! 

Din păcate, cei care duc încă tradiţia mai departe, se tem că în timp această îndeletnicire va rămâne doar o amintire. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Tradiţia transformată în afacere de succes de domnul Dumitru. Oamenii sunt cuceriţi încă de la prima muşcătură: "E extraordinar"