Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un "basm" devenit afacere, pentru care mii de străini vin în România. "M-aș muta cu toată familia aici"

Sunt maiestuoşi, plini de graţie, şi dacă ai noroc, îţi mănâncă din palmă. Undeva în Suceava, în vârf de munte, puteţi admira cerbii în mijlocul unui peisaj desprins din basmele româneşti. Turişti din toată lumea sunt vrăjiţi de frumuseţea şi neobişnuitul locului.

de Redactia Observator

la 15.01.2023 , 21:55

În vârf de munte, la aproximativ 30 de kilometri de Vatra Dornei, simţi să ai intrat într-un tablou. Peisajul mirific e completat de zeci de cerbi care se plimbă în jurul tău şi care nu se sperie când întinzi mâna plină cu boabe.

Un "basm" devenit afacere profitabilă

"E o senzație foarte plăcută să-i vezi în preajmă. E foarte frumos să-i vezi, să-i simți, să-i vezi de aproape, e ceva nou pentru noi", spune o femeie. "După doi ani revenim cu plăcere aici", mărturiseşte un bărbat. "Am văzut și cerbii, eu în viața mea nu am văzut așa cerbi frumoși. I-am mângâiat, le-am dat mâncare, e foarte frumos", povesteşte o femeie. Cele 15 animale superbe trăiesc aici în semi-libertate. Cel mai mare cerb are 7 ani şi se numeşte Ionel. Mezinul are doar 7 luni şi până acum nu a fost botezat.

Vezi și

Mircea Păcuraru, proprietar crescătorie: Să hrăneşti cerbii cred că e cel mai frumos lucru pe care îl poţi face. După ce te înveţi cu ei, e usor şi frumos. Ţarcul e mare 6-7 hectare. Vara au mâncare de aici, pasc aici. Le dăm fân.

Pe acelaşi subiect

Mii de turiști din țară și din străinătate vin să vadă cerbii

Priveliştea către munţii Bistriţei şi Călimani şi experienţa apropierii de maiestuoasele animale atrag an de an mii de turişti din ţară şi din străinătate. "Dacă aș putea m-aș muta cu toată familia aici, cu tot cu copii și nu aș mai pleca. Se poate trăi foarte bine. Este pentru prima dată când vin aici, dar este un loc de vis", a adăugat altcineva.

După câteva ore petrecute în natură, gazdele îşi răsfaţă oaspeţii cu ce are locul mai bun şi mai gustos. Turiştii pot doar să viziteze crescătoria de cerbi sau se pot caza peste noapte în apropierea animalelor. O noapte în căsuţe costă între 200 şi 300 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Un "basm" devenit afacere, pentru care mii de străini vin în România. "M-aș muta cu toată familia aici"