Antena Meniu Search
x

Video Un gigant american vine în Romania şi anunţă că va crea sute de locuri de muncă. Compania, impresionată de angajaţii români

Ţara noastră este pepinieră de creiere pentru cel mai mare furnizor global de servicii turistice online. Compania investește 100 de milioane de euro și crează sute de locuri de muncă în Bucureşti. Cunoscuta platformă de rezervări intenţionează ca în următorii ani să ajungă să aibă aici 500 de angajaţi, cei mai mulţi ingineri în domeniul tehnologiei digitale și securității cibernetice. 

de Redactia Observator

la 27.09.2022, 19:39

Vezi și

Grupul de rezervări de călătorii plănuia de ceva timp să deschidă primul său centru de excelenţă în care să se pregătească şi să lucreze sute de oameni, specializaţi în domeniul IT, iar România a fost ţara care i-a surâs cel mai mult gigantului american.

Anca Fotache, Directorul General al Centrului de Excelență: În primul rând, datorită calităţii umane pe care o găsim aici. Mă refer la forţa de muncă înalt calificată, la diversitatea forţei de muncă pe care o găsim aici şi la o experiză în domeniile noastre de interes: IT, tehnologie, dar nu numai. Şi, evident, datorită competenţelor deosebite pe care la avem în România la capitolul limbi străine.

Investiţia totală făcută în România va ajunge la 100 de milioane de euro în 5 ani

Investiţia totală făcută în ţara noastră se va ridica până în 2027 la suma de 100 de milioane de euro. Sediul companiei, aflat în centrul oraşului, dispune de peste 4000 de mp, în care se găsesc 24 de săli de şedinţă, de diferite dimensiuni, dar şi foarte multe zone comune de relaxare, cum este şi cea în care ne aflăm noi.

Pe acelaşi subiect

Compania a reuşit în scurt timp să atragă peste 150 de oameni, urmând ca în următorii 5 ani să aibă în jur de 500 de angajaţi în România. Aceştia vor trebui să susțină operațiunile de securitate cibernetică și monitorizare a fraudelor, infrastructura IT şi analiza achizițiilor. Va fi nevoie şi de specialişti în domenii precum Data Governance, FinTech și marketing, Toţi vor lucra pentru a se asigura de buna funcţionare a celor 13 branduri ale companiei.

David Goulden, Vicepresedinte şi CFO: Booking.com, Agoda, OpenTable, Kayak, PriceLine şi RentalCars, printre multe altele şi ne considerăm epicentrul digital al călătoriilor.

Anca Fotache, Directorul General al Centrului de Excelență: Sunt foarte multe oportunităţi de creştere şi dezboltare în Bucureşti, în România. Sunt mândră de faptul că feedback-ul pe care l-am primit până acum de la clienţii interni se referă nu doar la competenţele tehnice. Ci la ceea ce ei numesc etica muncii: proactivitate, orientarea către soluţii.

Deşi poate la o primă vedere am putea crede că motivul care stă în spatele acestei decizii ar fi forţa de muncă ieftină, realitatea este alta. În domeniul IT, salariile sunt aliniate la media europeană.

George Butunoiu, consultant în executive search: Au ales România pentru că e în UE şi e un lucru important şi pentru că au văzut că sunt şi alte ţări aici. Dacă sunt Microsoft, Amazon şi multe altele. La chirie, costurile sunt mai mici, se adună. Internetul e mai bun aici şi eu un argument despre care se vorbeşte puţin.

Atunci când vorbim despre domeniul IT, în România, salariile pornesc de la 1.500-2.000 de euro pentru un începător şi pot ajunge până la 6.000 sau chiar 7.000 de euro pentru cei cu experienţă şi cunoştinţe solide. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri economice » Un gigant american vine în Romania şi anunţă că va crea sute de locuri de muncă. Compania, impresionată de angajaţii români