Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un lingou de aur a ajuns să coste 1 milion de dolari. De ce a atins cea mai mare valoare din toate timpurile

Prețul unui lingou de aur a ajuns pentru prima dată la un milion de dolari. Momentul istoric a fost atins vineri când prețul spot al metalului prețios a depășit 2.500 de dolari uncia, un maxim istoric, relatează Bloomberg. 

de Redactia Observator

la 21.08.2024 , 15:57

Un lingou de aur a ajuns să coste 1 milion de dolari. De ce a atins cea mai mare valoare din toate timpurile
Un lingou de aur a ajuns să coste 1 milion de dolari. De ce a atins cea mai mare valoare din toate timpurile - Profimedia

Uncia de aur a trecut vineri, 16 august, de 2.500 de dolari. Un lingou cântărește în medie 400 de uncii, adică costă un milion de dolari, a calculat Bloomberg News. Bineînţeles nu fiecare lingou de aur cântărește exact 400 de uncii (n.r. valoare cuprinsă între 24 și 33 de grame).

Aurul a atins cea mai mare valoare din toate timpurile

Prețurile spot ale aurului au crescut cu peste 20% comparativ cu anul trecut. Este un semn că investitorii se așteaptă ca Rezerva Federală Americană să reducă în curând rata dobânzii de referință. Băncile Centrale, în frunte cu cea din China, cumpără aur pentru a ușura dependența de dolarul american.

Articolul continuă după reclamă

Aurul este considerat o investiţie de încredere în perioadele de turbulențe economice. Atunci când ratele dobânzilor scad, prețul aurului creşte deoarece lingourile devin mai atrăgătoare pentru investitori decât obligațiunile, explică CNN. Investitorii consideră, de asemenea, aurul o formă de protecţie împotriva inflației, lingourile îşi păstrează valoarea atunci când prețurile cresc. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Un lingou de aur a ajuns să coste 1 milion de dolari. De ce a atins cea mai mare valoare din toate timpurile