Antena Meniu Search
x

UTIL! TRUCURI pentru scăderea consumului de CARBURANT

Preţul carburanţilor creste de la o zi la alta, însă există modalităţi de a scădea consumul. Iată ce spun specialiştii

Preţul carburanţilor creste de la o zi la alta, însă există modalităţi de a scădea consumul. Iată ce spun specialiştii

Iată cum poţi consuma cu până la 30% mai puţin carburant:

1. Uşor cu pedala de acceleraţie

În primul rând, trebuie să accelerezi susţinut, fără a pleca cu scrâşnet de roţi de la semafor, dar nici fără a te urni extrem de încet - nu vei economisi carburant dacă faci asta.

În al doilea rând, e bine să ştii că, dacă accelerezi de la 0 până la 60 km/h, vei consuma semnificativ mai mult decât dacă accelerezi doar până la 50 km/h! Cât de mult? Cu peste o treime mai mult, pentru o diferenţă insesizabilă de viteză!

2. Ţine motorul turat corect

Cel mai indicat mod de a folosi un motor atunci când dorim să avem rapoarte foarte bune consum/cost şi reparaţii/performanţe este utilizarea acestuia la limita minimă a regimului optim de turaţie. Ce înseamnă asta? Înseamnă să te obişnuieşti să schimbi treptele de viteză destul de repede în sus, fără a ţine motorul subturat (să înceapă să tremure), dar şi fără a-l tura excesiv.

3. Anticipează traficul

Acceleraţiile dese urmate de frânări determină creşterea consumului, nu doar pentru că motorul consumă mai mult carburant când accelerezi, dar mai ales pentru că, repet, toată energia acumulată se pierde prin frânarea ce are loc uneori la doar câteva secunde distanţă.

4. Foloseşte frâna de motor

Dacă anticipezi traficul şi păstrezi distanţa, vei folosi cu uşurinţă frâna de motor. Nu, atunci când te apropii de un semafor NU este bine să scoţi la punctul mort şi să calci frâna de serviciu. Dimpotrivă, frâna de motor ar trebui utilizată tot timpul, nu doar atunci când pe jos este zăpadă sau gheaţă, nu doar atunci când ne deplasăm în afara oraşului.

Citeşte şi Ingenios! Învață CUM să economisești bani cheltuiți pe carburant!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » UTIL! TRUCURI pentru scăderea consumului de CARBURANT