Antena Meniu Search
x

Uzina Ford din Craiova va fi preluată de Ford Otosan din Turcia. Ce modele vor fi produse în România

Uzina Ford din Craiova va fi preluată de compania mixtă Ford Otosan din Turcia. Tranzacția are o valoare de 575 de milioane de euro, anunţă compania, care precizează că uzina va produce o variantă electrică a modelului Puma.

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 11:55

Uzina Ford din Craiova va fi preluată de Ford Otosan din Turcia
- Ford

Ford anunță că uzina din Craiova va fi preluată de compania Ford Otosan din Turcia. Din 2024, modelele electrice Puma, Transit Courier și Tourneo Courier vor fi fabricate în România.

Tranzacția are nevoie de aprobarea autorităților de reglementare. Ford mai precizează că producția SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul anului, deoarece fabrica de la Craiova “se va concentra tot mai mult pe producția de vehicule comerciale și electrice”.

Ce este Ford Otosan

Ford Otosan este o companie specializată în vehicule comerciale, pe care Ford o deține împreună cu constructorul turc Koc Holding, astfel: Ford are 41%, Koc Holding are 41%, iar restul de 18% este listat pe bursă.

Încă de anul trecut, Ford anunța că investește 300 de milioane de dolari în uzina de la Craiova, pentru o nouă linie de mașini comerciale (autoutilitare), care cuprinde și un model electric ce va fi lansat în 2024. Conform comunicatului emis astăzi, este vorba despre modelul Transit Courier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Uzina Ford din Craiova va fi preluată de Ford Otosan din Turcia. Ce modele vor fi produse în România