Antena Meniu Search
x

Vacanţe mai scumpe de anul viitor şi locuri de cazare mai puţine

Patronii de hoteluri şi pensiuni nu sunt relaxaţi. Au avut un sezon în mare parte compromis. Iar consultanţii din turism trag linie. Au făcut şi bilanţul şi au şi previziuni pentru ce urmează. Vacanţe mai scumpe de anul viitor şi locuri de cazare mai puţine.

de Redactia Observator

la 08.10.2020, 14:27

Vezi și
  • Consultanții în turism estimează că prețurile vor crește în 2020
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Cei mai mulţi turisti işi făceau planurile de vacanţă în primele trei luni din an. Dar asta nu s-a mai întâmplat.

Yulicary Sarracent Romero, PR agenție de turism: Vânzările au scăzut. Pot să spun cu 80% și mai mult în prima perioadă în care a fost acea frică de a face rezervări.

Pierderi mari și cerințe noi din partea clienților. Turiştii au cautat destinații care nu aveau restricții de călătorie.

Yulicary Sarracent Romero, PR agenție de turism: Prima singuranța în primul rând și să știe că sunt anumite beneficii incluse în pachetele lor. Precum asigurarea care acoperă orice problemă legată de Covid sau de îmbolnăvirea inainte sau după plecare.

Ciprian Enea, consultant în turism: Aş putea spune între 85-90% dintre turisti români au fost preocupaţi mai de grabă de cât de sigură din punct de vedere al măsurilor sanitare este destinaţia respectivă.

Iar cei mai mulţi au ales vacanţele în România. Veşti bune nu prea sunt nici pentru sezonul următor.

Ciprian Enea, consultant în turism: Destinaţiile tradiţionale pentru târgurile de Crăciun, pentru revelion sau pentru sky din afara României vor avea de suferit în mod clar. S-ar putea să găsim vacanţe foarte foarte scumpe, s-ar putea să nu găsim disponibile hotelurile sau datele de plecare pe care ni le dorim.

Schimbările nu au fost totuşi la fel de mari pe toate planurile. Interesul pentru "last minute" sau "all inclusive" s-a menţinut la un nivel similar cu anul 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Vacanţe mai scumpe de anul viitor şi locuri de cazare mai puţine