Antena Meniu Search
x

Valea Mureșului, o destinaţie de vacanţă perfectă pentru orice turist

Seria recomandărilor de vacanţă în ţară continuă cu o zonă nu foarte cunoscută, dar considerată o comoară a naturii. O arie naturală protejată, cu zeci de specii de plante şi animale.

Seria recomandărilor de vacanţă în ţară continuă cu o zonă nu foarte cunoscută, dar considerată o comoară a naturii. O arie naturală protejată, cu zeci de specii de plante şi animale. Cu o troiţă în stilul crucilor de la Săpânţa, dar fără nicio legătură cu Maramureşul. Cu o bisericuţă de lemn veche de trei secole.

Valea Mureşului. Un cadru natural de poveste ce însoţeşte de-a stânga şi de-a dreapta cursul râului. Al doilea din ţara noastră ca lungime, după Dunăre, apele sale au săpat o vale întinsă pe mai bine de 700 de kilometri. Aici, în defilelul pe care îl formează în nord-estul judeţului Mureş, râul impresionează. 

Toate acestea şi nu numai alcătuiesc Parcul Natural Defileul Mureșului Superior, o zonă turistică mai puţin cunoscută, dar care a fost declarată arie protejată de lege în anul 2007. 

Aici sunt şi alte comori, pe lângă cele naturale. O biserică de lemn din satul mureşean Răstoliţa, veche de trei secole şi pe care timpul. pare că nu şi-a pus amprenta, atrage tot mai mulţi turişti. 

În satul Gălăoaia întâlnim o troiță unică. Realizată în stilul crucilor din celebrul Cimitir maramuşean Săpânța, aduce mai degrabă a un altar care adăposteşte clopotul comunităţii. Printre ariile protejate care sunt incluse în acest parc natural se numără și Defileul Deda - Toplița.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Valea Mureșului, o destinaţie de vacanţă perfectă pentru orice turist