Antena Meniu Search
x

Veniturile Pepco au crescut după ce clienții, îngrijorați de inflație, au preferat magazinele cu prețuri reduse

Grupul de distribuţie Pepco, care deţine mărcile PEPCO, Poundland şi Dealz, a raportat joi o creştere de 17,1% a veniturilor în trimestrul al treilea al anului fiscal 2022, în contextul în care cumpărătorii îngrijoraţi de efectele inflaţ iei au migrat spre magazinele cu preţuri reduse, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 14.07.2022, 11:24

Veniturile Pepco au crescut după ce clienții, îngrijorați de inflație, au preferat magazinele cu prețuri reduse
Veniturile Pepco au crescut după ce clienții, îngrijorați de inflație, au preferat magazinele cu prețuri reduse - Shutterstock

Veniturile Pepco au crescut până la 1,21 miliarde de euro, la un curs de schimb constant, în trimestrul încheiat la 30 iunie, în condiţiile în care grupul a deschis 109 magazine în ultimul trimestru, dintre care 40 de magazine pe pieţele din Austria, Italia, Spania şi Germania.

Pentru întregul an fiscal 2022, Pepco intenţionează să deschidă 450 de noi magazine, în cadrul strategiei sale de a vinde produse la preţuri reduse într-un context de inflaţie crescută, chiar dacă mulţi retaileri se concentrează pe creşterea vânzărilor online.

Pepco consideră că piaţa de discount din Europa este acum mai mare decât era în perioada crizei financiare din 2007-2008, ceea ce înseamnă că există o bază mai mare de clienţi care sunt familiari cu acest format şi care vizitează mai frecvent acest tip de magazine.

"Grupul a livrat un nou trimestru de progrese bune şi performanţe comerciale solide, graţie strategiei sale de succes", a declarat directorul general de la Pepco, Trevor Masters, într-un comunicat de presă.

Grupul Pepco, unul dintre lanţurile de magazine cu cea mai puternică expansiune în Europa de Est, este prezent şi în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Veniturile Pepco au crescut după ce clienții, îngrijorați de inflație, au preferat magazinele cu prețuri reduse