Antena Meniu Search
x

Veşti bune pentru 5 milioane de pensionari, dar și pentru salariați. O serie de majorări a intrat în vigoare la 1 iulie

Veşti bune pentru cinci milioane de pensionari! De astăzi, veniturile lor lunare sunt mai mari. Guvernul a majorat punctul de pensie cu 10 la sută.

Vezi și

Veşti bune pentru cinci milioane de pensionari! De la 1 iulie, veniturile lor lunare sunt mai mari. Guvernul a majorat punctul de pensie cu 10 la sută.

Veşti bune şi pentru pensionari, dar şi pentru salariaţi. În primul rând, e vorba despre majorarea punctului de pensie cu 10 la sută, de la o mie de lei la 1.110 de lei.

Aşa cum a anunţat săptămâna trecută şi premierul Viorica Dăncilă, şi pensia minimă garantată creşte de la 1 iulie cu 20 la sută, de la 520 la 640 de lei.

În jur de cinci milioane de pensionari sunt vizaţi de această măsură. De altfel, potrivit datelor de la Casa Naţională de Pensii Publice, dacă ne raportăm la numărul de vârstnici, pensia medie în România este de puţin peste o mie de lei.

Tot de la 1 iunie cresc şi prestaţiile sociale pentru persoanele cu dizabilităţi. În programul de guvernare 2018-2020 este prevăzut ca punctul de pensie să ajungă la 1.775 de lei în 2020. Şi avem veşti bune şi pentru salariaţi.

Venitul minim va creşte anual cu 100 de lei. Iar pentru cei cu studii superioare se va introduce un salariu minim special. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Veşti bune pentru 5 milioane de pensionari, dar și pentru salariați. O serie de majorări a intrat în vigoare la 1 iulie