Antena Meniu Search
x

VIDEO. Câți bani câștigi și cum îți ușurezi viața dacă ai un pix, o foaie de hârtie și știi matematică

Chiar și cei care suferă de anxietate atunci când se gândesc la matematică nu pot scăpa de ea în viața de zi cu zi. Matematica este peste tot, chiar și atunci când nu ne dăm seama de asta

Chiar și cei care suferă de anxietate atunci când se gândesc la matematică nu pot scăpa de ea în viața de zi cu zi. Matematica este peste tot, chiar și atunci când nu ne dăm seama de asta.

Fie că facem un simplu calcul în privința cantităților de alimente pe care le folosim într-o rețetă culinară sau calculăm de câtă benzină avem nevoie pentru a ajunge cu mașina la destinație, matematica ne scoate mereu din încurcătură.

În plus, dacă ai o afacere, un calcul corect te poate îmbogăți! Dacă ai la dispoziție un pix și o foaie de hârtie, fă un calcul simplu și află de ce nu trebuie să te ferești de cifre.

Dacă ai o afacere

Dacă deții o afacere, trebuie să te gândești constant la minimizarea pierderilor, la eliminarea riscurilor și la maximizarea profitului. Iar asta înseamnă că lucrezi cu cifre, statistici și probabilități. Fie că alegi creditele bancare potrivite sau te gândești la costurile de închiriere a unui spațiu sau a echipamentelor de care ai nevoie, trebuie să-ți faci calcule amănunțite și, evident, corecte. Spre exemplu, dacă faci un calcul simplu, un leasing operațional este mai ieftin decât un leasing financiar sau decât achiziționarea propriu-zisă a autovehiculelor atunci când vrei să închiriezi mai multe mașini pentru compania ta. O spun și cei de la leasingoperational.com, care subliniază modul în care poți economisi pe termen lung o sumă semnificativă de bani.

Atunci când ești acasă

Te poți lovi de matematică cu doar câteva minute înainte de culcare, atunci când calculezi, în momentul în care setezi alarma telefonului mobil, cât timp mai ai la dispoziție până te vei trezi. Te lovești de matematică și atunci când pășești pe cântar și calculezi câte calorii mai ai voie să consumi la următoarea masă. Oamenii care iau medicamente trebuie să calculeze dozajul, iar dacă îți renovezi casa te lovești de zeci de măsurători și de calcule cu privire la cantitatea materialelor pe care trebuie să le achiziționezi.

La școală și la serviciu

Indiferent ce studiezi, nu poți evita matematica atunci când ești student. Când ești la serviciu, trebuie să calculezi câte ore sau zile mai ai la dispoziție până la expirarea unui deadline, iar dacă lucrezi în domeniul financiar, matematica este piesa de rezistență fără de care nu te-ai putea descurca. Chiar și persoanele care lucreaza ca freelanceri sunt nevoite să calculeze sumele de bani pe care le obțin în cadrul diferitelor proiecte, timpul în care vor câștiga o nouă sumă de bani și modul în care pot să-și acopere cheltuielile cu veniturile pe care le obțin.

Când ieși în oraș

Când ieși în oraș calculezi mereu timpul rămas până în clipa în care trebuie să ajungi la o întâlnire, precum și timpul pe care ești nevoit să îl petreci în trafic, fie că ai o mașină personală sau apelezi la mijloacele de transport în comun. Atunci când intri într-un magazin, calculezi în minte prețurile produselor pe care le-ai pus în coș, pentru a afla dacă îți ajung banii din portofel sau dacă nu cumva cheltuiești mai mult decât ți-ai propus. Iar dacă ieși cu prietenii într-un local pentru a urmări un meci, calculezi punctajul echipei preferate, șansele de a învinge și clasamentul general al competiției respective.

Un filmuleț educativ

Pentru a demonstra și mai mult aplicabilitatea matematicii în viața de zi cu zi, pe Youtube a fost postat un filmuleț fascinant, care ne arată, în decurs de doar cinci minute, cum ne înconjoară matematica la fiecare pas. În plus, unii dintre utilizatorii Youtube care au comentat despre clip sunt profesori de matematică și au promis că îl vor prezenta elevilor lor în timpul orelor de curs:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » VIDEO. Câți bani câștigi și cum îți ușurezi viața dacă ai un pix, o foaie de hârtie și știi matematică