Antena Meniu Search
x

Virgin Orbit, compania lui Richard Branson, cere intrarea în insolvență. Nu a mai atras investitori după ce a ratat o lansare spațială în ianuarie

Virgin Orbit, compania spațială a miliardarului britanic Richard Branson, a început procedurile pentru  declararea falimentului în SUA. Anunțul vine după ce firma nu a reușit să atragă noi investiții. Înainte de a trece la acest pas, conducerea a sistat operațiunile de lansare a sateliților în urmă cu câteva săptămâni și a anunțat concedieri masive. În acest moment, actualul proprietar speră să găsească un cumpărător pentru afacere, transmite BBC.

de Adrian Popovici

la 04.04.2023, 12:32

Richard Branson în timpul unei lansări spațiale a companiei Virgin Orbit
Virgin Orbit, compania lui Richard Branson cere intrarea în insolvență - Profimedia

Dan Hart, șeful Virgin Orbit, a declarat că, deși compania a făcut "eforturi mari" pentru a-și stabiliza finanțele și a-și asigura mai multe fonduri, "în cele din urmă trebuie să facem ceea ce este mai bine pentru afacere". De asemenea, el a spus că firma se va concentra acum pe găsirea unui cumpărător "pentru a oferi claritate cu privire la viitorul companiei pentru clienții, furnizorii și angajații săi".

Virgin Orbit a fost fondată în 2017 și a început ca o extensie companiei de turism spațial Virgin Galactic a lui Richard Branson. Acesta lansează rachete de sub avioanele Boeing 747 modificate pentru a trimite sateliți în spațiu. Dar, în ianuarie, o încercare de a trimite un satelit pe orbită din Marea Britanie pentru prima dată a eșuat, deoarece un filtru de combustibil pentru rachete s-a dislocat, provocând supraîncălzirea unuia dintre motoare.

Compania Virgin Orbit, care este deținută în cea mai mare parte de Virgin Group, a încercat să găsească noi fonduri în urma eșecului lansării rachetelor din Marea Britanie și a întrerupt operațiunile luna trecută pentru a economisi bani. Compania, care și-a listat acțiunile la bursa din New York în 2021, avea datorii de 153,5m miliarde de dolari în septembrie anul trecut. Marți, compania a anunțat că una dintre companiile sale surori, Virgin Investments, va oferi 31,6 milioane de dolari pentru a ajuta Virgin Orbit în procesul de găsire a unui cumpărător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri economice » Virgin Orbit, compania lui Richard Branson, cere intrarea în insolvență. Nu a mai atras investitori după ce a ratat o lansare spațială în ianuarie