Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin cere negocieri de pace între israelieni și palestinieni. "Trebuie să evităm extinderea conflictului"

Război Israel  - Hamas. Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri negocieri între Israel şi palestinieni, apreciind, de asemenea, că este "necesar" să se evite "extinderea conflictului", relatează AFP. Liderul de la Kremlin a subliniat faptul că eforturile ar trebuie să se îndrepte către extinderea conflictului, condamnând decizia SUA de a trimite un portavion în Marea Mediterană, transmite Agerpres.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
Vladimir Putin cere negocieri de pace între israelieni și palestinieni. "Trebuie să evităm extinderea conflictului" - Profimedia

Putin a cerut ca eforturile să se concentreze pe diplomaţie pentru a pune capăt luptelor declanşate de atacul sângeros lansat de mişcarea palestiniană Hamas sâmbăta trecută şi ca părţile să "revină la procesul de negociere" pentru a se găsi o soluţie "acceptabilă pentru toate părţile, inclusiv pentru palestinieni". "Trebuie să evităm extinderea conflictului" pentru a preveni ca aceasta să aibă consecinţe la nivel internaţional, a adăugat el.

Vladimir Putin a acuzat Statele Unite că inflamează Orientul Mijlociu prin trimiterea unui grup de portavioane în regiune, declarând că sunt necesare "soluţii de compromis" şi exprimându-şi speranţa că va prevala bunul simţ, notează Reuters.

Şeful de la Kremlin a numit explozia de violenţă dintre Israel şi palestinieni drept un exemplu viu al eşecului politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu, despre care el spune că nu au ţinut cont de nevoile palestinienilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » Vladimir Putin cere negocieri de pace între israelieni și palestinieni. "Trebuie să evităm extinderea conflictului"