Antena Meniu Search
x

Video Vouchere de 250 de lei pentru 3 milioane de români. De ce nu primesc toate persoanele banii în acelaşi timp

Guvernul a aprobat astăzi proiectul prin care peste trei milioane de vouchere în valoare de 250 de lei vor fi distribuite persoanelor vulnerabile. Cardurile, care ar trebui să ajungă la oameni începând cu 1 iunie, vor putea fi folosite pentru cumpărarea de alimente şi mese calde.

de Larisa Bernaschi

la 09.05.2022, 17:55

Vezi și

Guvernul are, luni, pe ordinea de zi a şedinţei, un proiect de Ordonanţă privind acordarea de vouchere pentru populaţia vulnerabilă. Măsura este cuprinsă în pachetul economico-social "Sprijin pentru România", adoptat recent de Executivul Ciucă.

Autorităţile au anunţat, totuşi, că nu toate vouchere vor ajunge la destinatari în acelaşi timp. 

Pentru persoanele vulnerabile din mediu rural, care nu au la dispoziţie unităţi alimentare cu POS vor fi găsite soluţii pentru ca acestea să poată fi folosite.

Autorităţile vor cheltui pentru aceste vouchere peste 3 miliarde de lei, jumătate din această sumă fiind acoperită din fonduri UE.  

Pe acelaşi subiect

Vouchere pentru 2,8 milioane de români. Cum vor fi acordate ajutoarele

Vineri, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, declara  despre voucherele pentru populaţie că proiectul e pe circuitul de avizare, iar valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei, fiind 2,8 milioane persoane care vor beneficia de acest sprijin. Distribuirea cardurilor va începe la 1 iunie, a mai spus ministru.

Mecanismul pe care l-am propus şi pe care sperăm să îl aprobe Guvernul României este că aceste liste de beneficiari, aflaţi în evidenţele Casei de Pensii şi a Agenţiei Naţionale de Plăţi Sociale, este transmisă la Ministerul Fondurilor, care va încărca pe cardurile beneficiarilor contravaloarea acestor tichete sociale şi mai apoi beneficiarii se vor prezenta la magazinele alimentare pentru a cumpăra alimentele de bază de care au nevoie”, a explicat Marcel Boloş

Bani pentru alimente. Când vor fi distribuite cardurile

Ministrul a precizat că începe procesul de distribuire a cardurilor. ”Aici trebuie să avem în vedere că este un număr de 3 miliarde de carduri, care va începe cu data de 1 iunie, aşa cum s-a promis, şi va dura o perioadă de timp până când aceste carduri vor ajunge la beneficiarul final”, a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. 

”Îi asigurăm pe toţi că aşa cum s-a angajat Guvernul României, cardurile vor ajunge la beneficiarii finali şi vor putea să îşi achiziţioneze produsele de bază”, a mai afirmat Marcel Boloş

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la sediul partidului, despre voucherele pentru persoanele vulnerabile, în valoare de 50 de euro, că în mod categoric, se vor primi aceste vouchere de la 1 iunie de către populaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Vouchere de 250 de lei pentru 3 milioane de români. De ce nu primesc toate persoanele banii în acelaşi timp