Antena Meniu Search
x

Video Zborurile anulate, profitul altora. Cât costă să mergi cu autocarul, în vacanţă, în Grecia

Zborurile anulate sau întârziate aduc profit altor afaceri. De pildă, firmele de transport cu autocarul au un sezon înfloritor. Le merge tot mai bine şi hotelurilor din preajma aeroporturilor dar şi firmelor care obţin despăgubiri pentru clienţii cu vacanţe ratate.

Alin Stan
de Alin Stan

la 03.08.2023, 20:10

Vezi și

Mii de curse aeriane au fost întârziate ar unele chiar anulate în ultimele două luni. Au profitat se situaţie alte companii aeriene mai mici care au prins din zbor clienţi. "Pasagerii care călătoresc cu noi se pot asigura că vor ajunge la destinaţie indiferent de cât de multe situaţii neprevăzute apar. Preţul biletelor noastre pleacă de la 89 de euro cu toate serviciile incluse. Bagaj de cală, servicii de catering gratuit la bord", a declarat Matt Ian David, CEO companie aeriană.

Bani fac acum şi firmele care se ocupă ca turiştii să primească compensaţii după vacanţele ratate

Alţi turişti români s-au reorientat spre călătoriile cu autocarul, mult mai sigure în această perioadă cu turbulenţe de zbor. "Creşterea este de 30-35%. Este normnal ca turiştii să-şi îndrepte activitatea spre noi şi să vină să-şi achiziţioneze vacanţe pentru sezonul estival. Autocarele merg spre Grecia şi pe circuite culturale europene. Pentru autocare am început cu 59 de euro o vilă de 3 stele la care se adaugă 55 de euro de persoană transportul", a declarat Marius Berca, manager agenţie tursim.

Bani fac acum şi firmele care se ocupă ca turiştii să primească compensaţii după vacanţele ratate. Zilnic sunt înregistrate aproape 100 de cereri. Comisionul agenţiei: 10 la sută din valoarea despăgbirii. "A crescut, cred că probabil s-a şi dublat faţă de anul trecut prin faptul că a crescut numărul de anulări şi întârziei. Chiar dacă noi în fiecare vară aşteptăm un număr şi mai mare faţă de restul anilor, dar anul acesta a depăşit chiar orice aşteptare", a declarat Ramona Colea, Flighclaims. Profit au şi hotelurile din apropierea aeroporturilor, acolo unde se refugiază turiştii care au zborurile anulate. O noapte de cazare porneşte de la 60 de euro. "Mulţi turişti s-au îndreptat către hotelul nostru. Gândim cifre de peste 60% spre 70% grad de ocupare. Chiar zile cu grad maxim de ocupare. Noi oferim servicii de transport către aeroport şi dinspre aeroport la fiecare oră", a declarat Mihaela Diaconescu, reprezentant hotel.

Doar săptămâna asta, pe aeroportul Henri Coanda din Bucureşti, au fost întârziate peste 800 de zboruri, iar 9 curse au fost anulate. Pasagerii pot depune sesizări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor. Si asta pentru ca ANPC nu poate amenda operatorii care nu au sedii în România. Pentru Observator, Alin Stan si Traian Licsandru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Zborurile anulate, profitul altora. Cât costă să mergi cu autocarul, în vacanţă, în Grecia