Antena Meniu Search
x

Zile libere plătite pentru părinții care stau acasă cu copiii. Proiectul, în primă lectură la Guvern

Proiectul de ordonanță de urgență prin care părinții vor beneficia de zile libere plătite în perioada în care au grijă, acasă, de copiii care fac școală în sistem online, a figurat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi. Vicepremierul Raluca Turcan a adăugat că măsura va fi valabilă pe toată durata stării de alertă.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 08.10.2020, 20:46

Vicepremierul Raluca Turcan, în timpul ședinței de Guvern din 8 octombrie 2020
Vicepremierul Raluca Turcan, în timpul ședinței de Guvern din 8 octombrie 2020 - Gov.ro
  • Vicepremierul Raluca Turcan a adăugat că măsura va fi valabilă pe toată durata stării de alertă
  • Zilele libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu

Proiectul a fost anunțat în primă lectură de vicepremierul Raluca Turcan, care a cerut suplimentarea ordinii de zi cu acesta. 

Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu.

Practic, părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a anunțat Raluca Turcan.

Premierul Ludovic Orban a subliniat un alt aspect important cu privire la acest proiect, spunând că în cazul scenariului galben măsura se va aplica doar pentru acele zile în care copilul studiază în regim online, nu și pentru zilele când este chemat la școală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Zile libere plătite pentru părinții care stau acasă cu copiii. Proiectul, în primă lectură la Guvern