Antena Meniu Search
x

2,7 milioane de elevi se întorc, de astăzi, în clase. Sorin Cîmpeanu: "Trendul descendent al ratei de infectare se confirmă"

De astăzi, pot merge la şcoală 93 la sută din numărul total al elevilor din România, adică 2,7 milioane, a anunţat ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a precizat că, dacă trendul descendent al ratei de infectare se confirmă, şi cei 200.000 de elevi care mai fac cursuri online se vor putea întoarce în clase.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.05.2021, 07:20

2,7 milioane de elevi se întorc, de astăzi, la cursuri - Inquam Photos / Octav Ganea

"Din fericire, trendul descendent al ratei de infectare se confirmă şi sperăm să se confirme în continuare, chiar dacă sunt momente critice, două săptămâni de la revenirea din vacanţă, după aceea vom avea două săptămâni de la introducerea măsurilor de relaxare, sperăm să se confirme acest trend descendent", a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la TVR.

El a precizat că, în măsura în care trendul se păstrează, şi cei 200.000 de elevi care au mai rămas în online, în 534 de localităţi unde rata de infectare este peste unu la mie, vor putea să revină la şcoală.

"Asta înseamnă că în online mai sunt acum 7% din numărul total de elevi din România. Cu alte cuvinte, de mâine vor putea merge la şcoală - şi sunt atent la nuanţă - vor putea merge la şcoală 93 la sută din numărul total de elevi din România. 2,7 milioane", a punctat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu i-a îndemnat pe directorii instituțiilor de învățământ să se asigure de respectarea regulilor şi măsurilor de protecţie, explicând că, dacă o şcoală nu poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomeraţie, se impune purtarea măştii.

Pe acelaşi subiect

Elevii din Capitală revin, de astăzi, în bănci

Ieri, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică. Hotărârea intră în vigoare miercuri.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat că este menţinută obligaţia purtării măştii pe o rază de 50 de metri în jurul şcolii pentru cei care staţionează acolo, nu pentru trecători. Dacă apar cazuri de infectare cu noul coronavirus într-o clasă, atunci consiliul de administraţie poate cere CMBSU trecerea clasei respectiv în online, cu avizul DSP şi INSP, iar dacă sunt mai multe cazuri sau profesori care predau la mai multe clase, atunci consiliul de administraţie poate solicita trecerea întregii şcoli în sistem online, a mai spus prefectul Capitalei, potrivit news.ro.

Regulile care trebuie respectate în şcoli sunt aceleaşi precum distanţarea între copii, purtarea măştii, aerisirea claselor, dezinfectarea spaţiilor, lucruri prevăzute în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, măsuri care sunt deja în vigoare.

Conform datelor transmise de Prefectura Capitalei, un număr de 157.143 de copii pot participa cu prezenţă fizică în şcoli, 115.575 pot participa online, menţionând că, din motive de infrastructură, cinci unităţi de învăţământ vor continua învăţământul online, respectiv 2.922 de elevi.

Totodată, sunt 43 de elevi confirmaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus şi 31 de clase sunt suspendate, iar 20 de angajaţi din învăţământ sunt confirmaţi cu COVID-19.

DSP Bucureşti a anunţat marţi că rata de infectare în ultimele 14 zile este 0,89 la mie.

Cinci școli din București rămân în sistem online

În Bucureşti, 5 şcoli vor rămâne în sistem online din cauza lucrărilor de renovare, iar alte 38 de clase au activitatea suspendată din cauza infectarilor cu COVID-19.

În 534 de localități din țară, însă, rata de infectare este mai mare de 1 la mia de locuitori, așa că elevii nu se vor putea întoarce în banci de astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » 2,7 milioane de elevi se întorc, de astăzi, în clase. Sorin Cîmpeanu: "Trendul descendent al ratei de infectare se confirmă"