Antena Meniu Search
x

Video 4 din 10 părinţi nu sunt de acord cu modificarea structurii anului școlar. Un factor de stres în plus, consideră ei

4 din 10 părinţi nu sunt de acord ca anul şcolar să fie prelungit cu două săptămâni, aşa cum ia în calcul ministrul Educaţiei. Consideră că nu ar avea vreun beneficiu pentru copii şi le dă peste cap vacanţa. Deocamdata structura pentru 2021-2022 rămâne neschimbată.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.04.2021, 21:11

Vezi și
  • 4 din 10 părinţi nu sunt de acord cu modificarea structurii anului școlar
  • Ei consideră că ar fi doar un factor de stres în plus

Peste 60 de mii de părinţi au răspuns în cadrul unui chestionar că NU sunt de acord cu prelungirea anului şcolar. 42 la sută refuză vehement ideea, iar 18 la sută nu sunt hotărâţi încă. 

''La cât s-a pierdut, cu alea doua săptămâni sau fără nu se recuperează ce s-a pierdut. La cât au învăţat anul acesta, ar fi benefică, dar ne strica concediile.''

Reprezentanţii federaţiilor părinţilor spun că după mai bine de un an de pandemie, în care elevii au făcut ore mai mult online şi au avut parte, în premieră, de o vacanţă de primăvară de o lună, ar fi bine ca anul şcolar 2021-2022 să nu bulverseze şi mai mult copiii.

Iulian Cristache, Federatia Naţională a părinţilor: Chiar dacă propunerea inițială a fost de sprijin, am fost obligat să retrag pentru că am văzut reacția părinților. Rămânând de văzut dacă vom pune în discuție acest lucru pentru 2022 -2023. 

Pe acelaşi subiect

România are cele mai puţine zile de studiu din Uniunea Europeană, lucru care a creat mari dificultăţi în această perioadă. Cu toate acestea, nici elevii si nici profesorii nu sunt încântaţi de extinderea anului şcolar. 

Rareş Voicu, Consiliul Naţional al Elevilor: E foarte greu pentru un elev să îți fie dat peste cap întregul calendar de învățare când tu știi că la dată respectivă ai scăpat de stres. 

Revenirea la împărţirea pe trimestre, nu pe semestre, aşa cum este în momentul de faţă, a fost susţinută de aproape 25 la sută dintre părinţi. Părinţii au fost chestionaţi şi în legătură cu o altă problemă delicată - testarea elevilor la şcoală, prin probe luate din salivă, aşa numitele teste non invazive. Peste 53 la sută au răspuns că ar fi de acord dacă îşi dau acordul în prealabil. 

''Atâta timp cât părinții au dreptul să aleagă nu mi se pare rău.''

''N-aș fi de acord pentru că sigur ar rămâne traumatizați, clar. Nu, nu sunt de acord cu treaba asta.''

Vaccinarea cadrelor didactice, o prioritate

Ministrul Educaţiei spune că şi vaccinarea profesorilor rămâne o prioritate. Până acum, peste 150 de mii de cadre didactice au fost vaccinate, adică peste 50 la sută.

''Eu sunt cadru didactic, m-am vaccinat şi recomand vaccinarea tuturor celor implicaţi în acest act.''

Sorin Cîmpeanu a declarat că ia în calcul şi ipoteza de a da voie cadrelor didactice nevaccinate de a preda online chiar dacă şcolile vor fi deschise doar în format clasic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » 4 din 10 părinţi nu sunt de acord cu modificarea structurii anului școlar. Un factor de stres în plus, consideră ei