Antena Meniu Search
x

Video Admitere facultate 2022. Peste 63.000 de locuri la toate universitățile din ţară, doar la buget

S-a dat startul înscrierilor la facultate! Şi pentru că e anul cu cei mai puţini absolvenţi de liceu, universităţile se tem că vor rămâne cu locurile neocupate. Aşa că cele mai multe acceptă studenţi doar cu dosarul, pe baza mediei de la Bacalaureat. Puţine mai sunt instituţiile care organizează şi un examen scris. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 04.07.2022, 22:09

Vezi și

Puţini au fost cei care au venit cu dosarul în mână la înscriere. Mulţi dintre cei din provincie şi-au depus actele online, că să scape de drumuri. Mai ales că n-au de dat examen. În Bucureşti, la Universitatea de Agronomie, cele mai căutate sunt facultăţile de Agricultură şi Medicină Veterinară. 

Răzvan Teodorescu, Rector Agronomie: Studenţii noştri vin din zona rurală, din mediul rural prin urmare ei îşi continuă eventual acele afaceri pe care le-au dezvoltat părinţii lor. Cu siguranţă că agricultură o să fie de interes maxim în viitor. 

Viitor student: Mă văd mai degrabă pe câmp decât să stau la birou să lucrez cu plantele, să le analizez să văd cum cresc. 

Peste 63 de mii de locuri sunt disponibile la toate universitățile din ţară, doar la buget

Pe acelaşi subiect

Dacă adunăm și locurile de la taxa, atunci cu siguranță că numărul se dublează. Este prea mult pentru cel mai mic număr de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din ultimul deceniu. Aşa că multe dintre universităţi ar putea rămâne cu locuri neocupate în toamnă. 

Mirabela Amarandei, Universitatea din Bucureşti: Poate fi o îngrijorare din punctul de vedere al politicilor publice demografice şi educaţionale, e o preocupare și pentru facultăți și universități care vor trebui să răspundă nevoilor educaționale nu doar ale tinerei generații, dar și nevoilor de reprofesionalizare studenților nontraditionali, fie că sunt români sau din alte țări ale UE. 

Facultăţile de Drept, Jurnalism, Medicină sau Politehnică nu vor să renunţe la rigoarea examenului scris. 

Bogdan Dincă, Decan Facultatea de Drept UB: Facultatea de drept dorește să păstreze criteriile de exigență cu privire la selectarea unor studenți buni. Motivăm candidații să se pregătească pentru ea își vor menține tenacitatea și pe parcurs.

Sunt, de altfel, şi domeniile cu cele mai mari rate de inserţie profesională şi cu cele mai mici rate de abandon şcolar până la finalizarea studiilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Admitere facultate 2022. Peste 63.000 de locuri la toate universitățile din ţară, doar la buget