Antena Meniu Search
x

Video Admitere facultate 2022. Reguli noi anunţate de universităţi de top din România

Universităţile din Iaşi au schimbat regulile de admitere. Astfel încât viitorii studenţi vor trebui să muncească mai mult pentru a intra la facultate. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.01.2022, 15:28

Vezi și

Universitățile din Iași au făcut publice condițiile de admitere pentru noul an universitar, iar veştile nu sunt îmbucurătoare. 

La Universitatea de Medicină din Iaşi nu se va mai ţine cont de nota din anii de liceu sau cea de la Bacalaureat, ci se va lua în considerare doar nota de la examenul de admitere.

Și la Universitatea Tehnica din Iaşi, care avea unele dintre cele mai blânde proceduri de admitere, s-au schimbat regulile. Tinerii nu se mai pot înscrie cu o singură taxă și un singur dosar la câte facultăți vor, ci la maxim 3 pot aplica. 

La Agronomie sunt de la an la an tot mai puține locuri la taxă, iar taxa este mai mare, asta pentru că universitatea nu vrea să promoveze învățământul la distanță fiindcă nu consideră că absolvenții sunt suficient pregătiți în acest sistem. 

Pe acelaşi subiect

De ce sunt schimbate condiţiile de admitere la facultate

Clara Mihociu, reporter Observator: Vorbim de condiţii mai dure pentru cei care vor să devină studenţi. Asta pentru că se doreşte o realizare cât mai obiectivă a acestei departajări a tinerilor în momentul în care intră la facultate.

De departe, cea mai dură schimbare este la Universitatea de Medicină din Iaşi, unde până acum se ţinea cont într-o proporţie de 10% de nota de la Bacalaureat. Acum se va face adminterea doar pe baza notei de la examen.

Sunt schimbări şi la celelate universităţi din oraş. La Universitatea Tehnică unde erau cele mai uşoare metode de admitere - cu un singur dosar şi cu o singură taxă tinerii puteau să aplice la toate facultăţile unde îşi doreau -, acum va fi limitat la doar trei facultăţi acest dosar, pentru că de multe ori se întâmpla ca un candidat să fie declarat admis deşi nu îşi dorea să înveţe la acea facultate, renunţa, iar cei care ar fi vrut să fie studenţi rămâneau pe dinafară.

Se fac aceste lucruri tocmai pentru a fi scăzută din ce în ce mai mult rata de abandon în rândul tinerilor care dau la facultate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Admitere facultate 2022. Reguli noi anunţate de universităţi de top din România