Antena Meniu Search
x

Video Admitere la Școala de Agenție de Poliție: Câți elevi se bat pe 300 de locuri, la Cluj-Napoca

Şcolile de agenţi de poliţie şi-au deschis porţile pentru noi recruţi. Tinerii par tot mai interesanţi de o carieră în uniformă, drept dovadă şi concurenţa de la instituţiile de învăţământ de profil. Numai la Cluj-Napoca sunt câte trei candidaţi pe un singur loc. Fie că vor să ajungă agenţi de ordine publică, poliţişti de frontieră sau jandarmi, doar cei mai buni vor avea şansa să prindă un loc pe băncile şcolilor. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 04.04.2022, 17:36

Vezi și

La Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj concurenţa este mare: pe cele 300 locuri de la Cluj s-au înscris aproape 700 de candidaţi. 

Alex Prunean, reporter Observator: La proba sportivă, candidații trebuie să parcurgă un traseu presărat cu 12 obstacole, de-a lungul căruia trebuie să sară în lungime, în înălțime peste capră sau să transporte un manechin greu de 60 de kilograme. Indiferent dacă este băiat sau fată, pentru a promova, trebuia să parcurgă traseul în 3 min și 20 de secunde. 

Este doar prima probă pe care trebuie să o treacă aspiranţii la cariera de poliţist. Este însă şi cea care le pune cele mai multe probleme. Daiana este din Zalău şi este la a doua încercare de a intra la Şcoala de Agenţi de Poliţie.

Daiana, candidată: Mă bucur că am susţinut proba şi am scăpat cu bine. Îmi doresc mult pentru că îmi place să ajut oamenii, îmi place ordinea, siguranţa, îmi place să le ofer celor din jur siguranţă.

Pe acelaşi subiect

Candidații pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie s-au pregătit luni întregi

Toni s-a pregătit intens pentru proba de astăzi. Are însă mari emoţii pentru examinarea scrisă care va avea loc sâmbătă.

Toni, candidat: Două luni de antrenamente şi scrisul individual. Deci se poate. E o dorinţă de mic să devin poliţist şi e chiar o meserie foarte bună.

Şi mai mari emoţii au avut însă părinţii care i-au aşteptat pe candidaţi la gard. Mai ales că sute de candidați dau tot ce au mai bun.

Alice Popa, purt. de cuv. Şcoala de Agenţi de Poliţie: Sunt 300 locuri şi s-au înscris 680 de candidaţi. Toţi cei care trec de examenul final de absolvire au un loc de muncă asigurat.

În toată ţara, în această sesiune sunt scoase la concurs 2580 de locuri: 1640 pentru agenţi de ordine publică, 700 pentru jandarmi şi 240 pentru poliţişti de frontieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Admitere la Școala de Agenție de Poliție: Câți elevi se bat pe 300 de locuri, la Cluj-Napoca