Antena Meniu Search
x

Admitere la Academia de Poliție: Se schimbă modalitatea de calcul a mediei finale

Condițiile de admitere în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost modificate. Astfel că ponderea notării în cadrul probele de admitere urmează să fie modificată. Nota finală va fi reprezentată de media aritmetică a notelor obținute la proba de evaluare a performanței fizice, respectiv la proba scrisă.

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 09:12

Schimbări la admiterea în Academia de Poliţie
Schimbări la admiterea în Academia de Poliţie - Shutterstock

Potrivit noilor modificări, nota obținută la proba de evaluare a performanței fizice va avea o pondere de 50% din nota finală, urmând ca proba scrisă să aibă la rândul ei o pondere de 50%. Până acum, admiterea se realiza exclusiv pe baza notei obținute la proba scrisă, reprezentată de subiecte din gramatica limbii române, limbă străină și istorie. Proba de evaluare a performanței fizice nu era notată, însă era eliminatorie, transmite Sindicatul Europol.

Rămâne de văzut ce impact va avea această modificare în lista finală de admitere din această sesiune, mai ales în contextul în care în ultimii 2 ani, sistemul educațional s-a desfășurat în marea majoritate în sistem online. În raport cu celelalte instituții de învățământ superior, doar Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport mai are un sistem similar de notare, în care se pune accent foarte mare pe performanțele fizice ale candidaților. Singurii candidați pentru care se va face excepție de la aceste reguli, sunt copiii veteranilor care nu vor susține proba scrisă ci doar proba de evaluare a performanței fizice (Legea 168 din 2020). 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Admitere la Academia de Poliție: Se schimbă modalitatea de calcul a mediei finale