Antena Meniu Search
x

Exclusiv! Calendar Admitere liceu 2020. Înscrierile pentru repartizarea computerizată se vor face online - propunere

Admiterea la liceul suferă modificări în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Conform unei propuneri a Ministerului Educației și Cercetării, înscrierea la liceu se va face online.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 12:33

  • Absolvenții aflați în izolare sau carantină în timpul înscrierii vor fi repartizați după 24 august

Ministerul Educației și Cercetării va face modificări privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere pot fi realizate în unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare: telefon, email, videoconferință etc.

Absolvenții clasei a VIII-a din seria curentă și din seriile anterioare, internați în spital sau aflați în izolare, respectiv carantină, în contextul epidemiologic de infectare cu virusul COVID – 19 și care, din această cauză, nu au putut participa la etapele de admitere prevăzute în Clendarul admiterii pentru învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021, sunt repartizați, de către inspectoratul școlar, prin comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, în intervalul 24 august 2020 - până la data începerii cursurilor anului școlar 2020-2021, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, pe locuri suplimentare în clasele deja constituite în învățământul liceal, pentru absolvenții care au susținut Evaluarea națională, respectiv pe locurile rămase libere, pentru absolvenții care nu au suținut Evaluarea națională.

Citește și:

Calendar Admitere liceu 2020

Alte modificări la Admitere în liceu:

1. La articolul 2, alineatul (11) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(11) Depunerea dosarelor de înscriere la unitățile de învățământ liceal la care au fost admiși candidații se realizează în perioada prevăzută în Calendarul admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021. La depunerea dosarului de înscriere, cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere se depun în copie certificată în conformitate cu originalul de către angajatul unității de învățământ învestit cu astfel de competențe.”

2. La articolul 2, după alineatul (11) se introduce un nou alineat, alineatul (11-1), cu următorul cuprins:

“(11-1) Candidații declarați admiși în prima etapă de amitere pot solicita, în scris, retragerea de pe locul pe care a fost admis. Cererea de retragere se depune la unitatea de învățământ liceal, în perioada prevăzută în Calendarul admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021. Pentru realizarea unei planificări privind accesul persoanelor în unitatea de învățământ, în scopul depunerii cererii de retragere, părintele trebuie să exprime, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă, intenția de depunere a cererii.”

Citește și:

- Acest articol a fost realizat cu informațiile furnizate de reporterul Observator Mădălina Iacob.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Exclusiv! Calendar Admitere liceu 2020. Înscrierile pentru repartizarea computerizată se vor face online - propunere