Antena Meniu Search
x

Video Admitere liceu 2023. Reacţia elevului care a primit 9.50 în loc de 6.60 la matematică, după contestaţie

Gafă de proporţii a Ministerului Educaţiei, care a publicat o ierarhie greşită de admitere la liceu, apoi a retras-o. Asta spre disperarea părinţilor şi tinerilor care aşteptau să vadă notele. Clasamentul corect a fost publicat în jurul orei 19.30, cu întârziere faţă de termenul anunţat iniţial. De mâine dimineaţă, elevii trebuie să completeze fişele de înscriere pentru clasa a 9-a.  

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.07.2023, 19:46

Vezi și

Cu o zi înainte de termenul de publicare a ierarhiei de la Evaluarea Națională, elevii de clasa a opta s-au trezit cu o surpriză - listele au apărut mai devreme. Greşite însă. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Ministerul Educației a fost luat prin surprindere de firma care se ocupă de serviciile informatice, care a postat lista mai repede decât trebuia. Problema a fost că lista era eronată, cu elevii ordonați cu mediile din gimnaziu, și nu după criteriile actuale. 

Informaticienii au uitat că anul acesta criteriile de departajare sunt nota de la limba română, respectiv matematică, şi apoi media din gimnaziu. Compania care se ocupă de peste 20 de ani de publicarea pe internet a rezultatelor examenelor naţionale, dar şi ministerul şi-au cerut scuze elevilor care abia aşteptau să vadă clasamentul.

Nota după contestaţie, mai mare şi cu 3 puncte

Pe acelaşi subiect

Au fost şi situaţii în care copiii au făcut contestaţii, iar notă după recorectare a fost şi cu 3 puncte mai mare.  

Filip, absolvent de liceu: Nu s-a afișat și nu știu în ce ordine să pun liceele. Mi s-a schimbat nota și pot să intru la alte licee. Când s-au afișat rezultatele prima dată am luat 6.60 la matematică și după contestație am luat 9.50. 

Sunt 6 elevi în ţară cu note modificate semnificativ. Ministerul Educaţiei verifică acum toate erorile. 

Florin Lixandru, secretar de stat MEN: În cazul în care o greșeală se imputează profesorului evaluator. Acesta nu va mai face parte din comisia de evaluatori din anul şcolar următor. 

Mediile de intrare la liceele din Capitală vor fi mai mari

Contrar aşteptărilor, mediile de intrare la liceele din Capitală vor fi mai mari anul acesta.

Florin Lixandru, secretar de stat MEN: La liceele de top poate să fie un pic mai mare cu câteva sutimi, 5-10 sutimi, nu cred mai mult, sunt mai multe medii de 10 anul acesta. 

Cel mai greu s-a intrat în 2022 la Colegiile Tudor Vianu, Sfântul Sava şi Gh. Lazăr.

Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr: La noi ultima medie la filologie a fost 9.63, estimăm să fie 9.70 pe puțin ultima medie. Pentru un liceu bun sunt mulţi cu 9.50, 9.45, copiii ăia nu ştiu ce şanse or avea la liceu. 

Completarea fişelor de înscriere la liceu este crucială

Completarea fişelor este crucială acum. 

Florin Lixandru, secretar de stat MEN: Opțiunile să fie realiste. Atunci când formulăm opțiunile trebuie să ne raportăm la media de admitere cu care o vom compara cu media din ultimii ani și bineînțeles cu poziția din ierarhie a județului. 

Ierarhia se va modifică şi după ce elevii din alte judeţe se vor înscrie pe aceleaşi locuri. De exemplu, în Capitală sunt aşteptaţi peste 2.500 de tineri din zonele limitrofe. În total, sunt disponibile peste 132.000 de locuri la liceu şi aproape 43.000 de locuri în învățământul profesional de stat. Ministerul Educaţiei, însă, îi asigură pe părinţi, că toată lumea va avea loc asigurat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Admitere liceu 2023. Reacţia elevului care a primit 9.50 în loc de 6.60 la matematică, după contestaţie