Antena Meniu Search
x

Video Admiterea la liceu 2023, un haos total. Când va fi publicată ierarhia elevilor pe judeţe, după gafa ministerului Educaţiei

O bâlbă a ministerului Educaţiei a creat panică ieri printre elevi, după ce ierarhia pentru admiterea la liceu a fost publicată... greşit. Listele au apărut aseară, mai devreme decât ar fi trebuit, potrivit calendarului anunţat, dar, la scurt timp, a fost retrasă. Eroarea a fost sesizată atât de elevi cât şi de părinţi, care au rămas uimiţi după ce au văzut că departajarea era făcută după media de absolvire a claselor V-VIII şi nu după notele obţinute la română şi matematică. Zeci de mii de elevi aşteaptă acum cu sufletul la gură momentul în care vor afla la ce liceu se pot înscrie. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.07.2023, 13:26

Vezi și

Ministerul Educației a publicat pe site-ul admitere.edu.ro ierarhia la nivel judeţean/a municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2023 și vor să se înscrie la liceu. După ce mai mulţi părinţi şi elevi au sesizat că ierarhia este greşită pentru că nu s-a respectat ordinea criteriilor de departajare, Ministerul Educaţiei a decis să retragă documentul.

"Când se va afişa această ierarhie pe judeţe a elevilor absolvenţi de clasa a VIII-a?", a fost întrebarea adresată în această dimineaţă ministerului Educaţiei. Ei bine, răspunsul a fost că în cursul zilei de astăzi, pentru că acest calendar oficial aşa arată: data de 5 iulie ca fiind cea cu ierarhizarea elevilor pe judeţe. Au primit o veste bună iniţial, aseară elevii s-au bucurat în primă fază când au văzut listele afişate pe site-ul ministerului Educaţiei.

Listele afişate greşit, retrase de pe site-ul ministerului Educaţiei

Credeau că au mai mult timp pentru a se decide la ce liceu se vor înscrie, iată că nu a durat mult această fericire, pentru că listele erau afişate greşit şi au fost retrase de pe site-ul ministerului Educaţiei şi încă aşteptăm, la această oră şi listele nu sunt afişate. Mulţi elevi, peste 154.000, aşteaptă să vadă aceste liste, pentru că mâine e ziua crucială pentru ei, ziua în care completează fişele de înscriere la liceu. Practic, mâine îşi vor decide soarta pentru ce va urma în continuare la liceu.

Pe acelaşi subiect

E haos şi după afişarea rezultatelor de la contestaţii de la Evaluarea Naţională de ieri. Au fost elevi, 6 la nivel naţional, care au primit punctaje diferite după contestaţii, chiar şi cu diferenţe mai mari de 2 puncte. Peste 24.000 de contestaţii au fost înregistrate şi peste 7.000 de elevi au primit note mai mici faţă de cât luaseră iniţial. Rămâne de văzut cum se va rezolva această situaţie şi dacă elevii îşi vor putea completa fişele pentru liceu mâine. 

Precizările ministerului Educaţiei privind gafa de ieri

"Dat fiind că, marți, 4 iulie, s-au identificat neconcordanțe în aplicația informatică în ceea ce privește ordinea de aplicare a criteriilor de departajare stabilită prin Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal, Ministerul Educației a solicitat reprezentanților furnizorului de servicii informatice retragerea ierarhiei pentru verificarea corectitudinii aplicării criteriilor de departajare, respectiv remedierea erorilor și, ulterior, publicarea actualizată.

Precizăm că nu este afectată integritatea bazei de date și că situația a fost generată de o eroare a algoritmului pentru aplicarea ordinii criteriilor de departajare. De asemenea, menționăm că situația creată nu afectează procesul de completare a opțiunilor și repartizarea computerizată a candidaților, în cadrul admiterii la liceu. Totodată, precizăm că, în conformitate cu prevederile calendarului admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 - 2024, anunțarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București este prevăzută a se realiza în data de 5 iulie.

Înțelegem importanța acestui moment pentru toți cei implicați, absolvenți și părinții acestora. Vă asigurăm că facem demersuri pentru ca toate procesele care vizează sistemul de învățământ să se deruleze în bune condiții și pentru ca, atunci când se produc erori, acestea să fie remediate în timp util, pentru a nu-și produce efecte.​", a transmis ministerul Educaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Educatie » Admiterea la liceu 2023, un haos total. Când va fi publicată ierarhia elevilor pe judeţe, după gafa ministerului Educaţiei