Antena Meniu Search
x

Video Afacerea care merge ca pe roate în această perioadă. Oamenii sunt dispuşi să scoată din buzunare şi 500 de euro

S-a deschis sezonul vizelor de flotant! Ministerul Educaţiei a publicat calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare în consultare publică, aşa că părinţii se grăbesc deja să cumpere sau să vândă vizele de flotant din zonele în care sunt cele mai populare şcoli. Pe grupurile de părinţi ofertele variază de la 500 de lei şi până 500 de euro în Capitală. Totul în speranţa că o şcoală din centru va fi şi o garanţie a succesului pentru copil. Specialiştii îi contrazic pe părinţi. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 12.02.2024, 20:47

Vezi și

Negocierile pentru viza de flotant au umplut reţelele sociale. Se vând şi se cumpără rezidenţe pe bani grei în Capitală. 

Afacerea care merge ca pe roate în această perioadă

Părinţii au aceeaşi aspiraţie, vor să îşi înscrie copiii la cea mai bună şcoală. Şi de cele mai multe ori asta înseamnă o altă unitate decât cea la care sunt arondaţi. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Legal, părinţii trebuie să îşi înscrie copiii la şcoala de circumscripţie. Doar că reşedinţa şi domiciliul sunt egale în lege. Aşa se face că cei de la Evidenţa Populaţiei au descoperit adrese la care locuiau în Bucureşti şi peste 10 mii de oameni simultan. Cu viza de flotant. 

Pe acelaşi subiect

Şcolile n-au de ales, sunt obligate să îi primească pe toţi.

Mirela Creţu, profesor învăţământ primar: Se înscriu copiii care sunt în circumscripţia şcolară şi sunt repartizaţi în ordine alfabetică, în număr egal fete şi baieţi în funcţie de numărul de clasă, urmând ca apoi să se facă tragere la sorţi şi să îi fie atribuită fiecarei clase o învăţătoare

În acest fel, unele şcoli devin supraaglomerate. Un dezavantaj tot pentru elevi, până la urmă. 

Iulian Cristache, Federaţia părinţilor: De la cateva sute de euro pana la uneori si peste o mie de euro, ceea ce mie mi se pare aberant, pentru ca vreau sa le atrag atentia parintilor, se inghesuie toti la aceste scoli centrale, vor invata in doua sau trei schimburi, cate 10,15 minute dintr-o ora in fiecare zi sunt mai putin cu zeci de ore la nivel de trunchi comun. 

Mamă: Într-un fel le dau dreptate, probabil fac un efort si pe partea cu timpul. Eu as face orice pentru clasele primare- nivelul - pentru ca aici se formeaza punctul de plecare conteaza, dupa aceea se mai descurca ei. 

Şcoala de lângă casă ar trebui să fie prima opţiune pentru părinţi, spun reprezentanţii inspectoratului şcolar. Chiar şi aşa, fenomenul e în floare an de an. Nici Ministerul Educaţiei, şi nici Ministerul Afacerilor Interne nu au reuşit să îl stopeze. 

Elena Ştefan, purtător de cuvând ISMB: Odihna pentru un copil este esentiala si din acest motiv un drum lung spre scoala ar constitui pentru copilul pregatitoare un stres suplimentar. 

Părinţii care au copii cu vârsta de 6 ani până la 31 august 2024 sunt obligaţi să îi înscrie la clasa pregătitoare din 11 aprilie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Afacerea care merge ca pe roate în această perioadă. Oamenii sunt dispuşi să scoată din buzunare şi 500 de euro