Antena Meniu Search
x

Alegerile locale au dat și mai rău peste cap programul elevilor în noul an școlar (Video)

Grupurile de Whatsapp au explodat aseară, când profesorii au început să îi cheme înapoi la şcoală pe copii. Iniţial, în Bucureşti, orele de azi ar fi trebuit să fie online. Şi pentru că au primit informarea prea târziu, unii au decis să stea acasă astăzi. Au avut şi argumente - au făcut ore online! Alţii, însă, au vacanţă până miercuri, pentru că sistemul online nu funcţionează peste tot.

de Redactia Observator

la 24.09.2020, 22:47

Vezi și
  • Mulți elevi au intrat în vacanță, pentru că sistemul online nu funcționează corespunzător.
  • Toate cursurile ar urma să fie reluate de miercurea viitoare.

Părinţii care au reuşit să îşi organizeze programul de aseară şi până dimineaţă au venit la prima oră la şcoală. Cu tot cu cei mici şi cu nemulţumiri după ei, bineînţeles. 

Mama unui elev: Ne învăţaserăm cu ideea că astăzi facem online şi la un moment dat ni s-a spus că nu, nu mai facem online. 

Mama unui elev: E nasol că îi fâţâie pe copii, îi debusolează, atât. 

Mama unui elev: Ne aşteptam că s-a anunţat în presă că va fi liber. Şi ne-am făcut programul pentru a sta acasă. 

Au fost părinţi şi mai nemultumiţi de atât, care au refuzat să îi mai ducă pe cei mici la școală. 

Și pentru că unele mesaje au venit prea târziu, au fost profesori care au fost de acord ca unii elevi să rămână acasă, dar neapărat să fie conectați în mediul online. 

Daniela Voinea, Sfinții Voievozi: Sunt majoritatea la școală. Au putut să rămână și online, chiar dacă nu era ziua lui de online, fiecare a luat legătura cu managerul clasei și au rezolvat.

Cei mai mari știu mai bine cum să trișeze, așa că au schimbat banca din clasă cu cea din parc pentru lecţia online de matematică. 

Haosul de la școală nu le face deloc bine copiilor, după alte șase luni de izolare.

Iulian Cristache, Federația Părinților: Cred că vom avea un an compromis, din păcate, în procent major. Nu îmi doream să spun acest lucru, dar s-ar putea, dacă vom avea la anul testele Pisa, de la 40 la sută să sărim de 60 la sută analfabeți funcționali.

Sunt și unități care au anunțat oficial că nu vor face nici vineri și nici săptămâna viitoare ore online. Aşa că elevii intră în vacanță până după alegeri. 

La polul opus, norocoşi sau ghinionişti, alţi elevi merg la şcoală în ciuda alegerilor. Pentru că învață în containere în care nu au fost organizate secții de vot. 

De exemplu, o şcoală din Sectorul 6 este în renovare. Astfel că elevii învaţă acum şi până cel puţin anul viitor în containere, în spatele ei. Până duminică, însă, secţiile de votare vor fi gata pentru alegerile locale şi vor fi organizate la parterul clădirilor.

În aceeași situație sunt şi alte câteva mii de copii care învaţă în şcoli şi grădiniţe care nu sunt implicate în procesul de votare de duminică. Ceilalţi, teoretic, se vor întoarce în bănci de miercurea viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Alegerile locale au dat și mai rău peste cap programul elevilor în noul an școlar (Video)