Alimente nesănătoase pentru copiii înscrişi la grădiniţele de stat
Pâine cu margarină, mezeluri cu grăsimi şi dulciuri pline de zahăr. Toate sunt pe masa preşcolarilor, oferite chiar de stat, deşi astfel de alimente sunt interzise prin lege. Ministrul Sănătăţii recunoaşte că, deocamdată, nu are ce să facă.
Pâine cu margarină, mezeluri cu grăsimi şi dulciuri pline de zahăr. Toate sunt pe masa preşcolarilor, oferite chiar de stat, deşi astfel de alimente sunt interzise prin lege. Ministrul Sănătăţii recunoaşte că, deocamdată, nu are ce să facă. Directorii de grădiniţe află de controale şi, în faţa inspectorilor, pun pe masă mâncare sănătoasă. În timp ce realitatea este alta.
Mezeluri pline de grăsimi nesănătoase şi pâine albă din belşug. Aşa arată o gustare de la micul dejun pentru copiii de la o grădiniţă din Capitală. Bucătăresele, însă, se laudă că totul este preparat în unitate.
Angajaţii grădiniţelor care dau mâncare nesănătoasă copiilor riscă amenzi de câteva mii de lei
Alte grădiniţe, aceleaşi alimente nocive! Brânză topită, salam, muşchi ţigănesc, cornuleţe, fursecuri, napolitane şi prăjituri cumpărate de la magazinul din colţul străzii. O listă întreagă de produse interzise prin lege pentru preşcolari.
- România, în liga mare a roboticii: AutoVortex duce tricolorul la Dallas, cu sprijinul Fundației Dan Voiculescu...
- Au sau nu voie profesorii să confiște telefoanele elevilor? Au si câte două la ei: "Culmea, părinţii știu"
- Înscrieri la clasa pregătitoare. Părinţii care şi-au făcut viză de flotant pentru un loc la şcoli de renume:...
- Rezultate dezastruoase la simularea de la română. Elevii de a 8-a, încurcați de câți "i" are cuvântul "copiii"
- A început înscrierea în clasa pregătitoare pentru 2025 - 2026. Ce acte sunt necesare
Concret, în grădiniţe sunt interzise alimentele care au un conţinut mare de zahăr, sare sau de grăsimi. De asemenea, sucurile şi alte băuturi răcoritoare ar trebui excluse din meniul preşcolarilor.
Ministrul Sănătăţii recunoaşte că sancţiunile sunt prea mici ca să îi sperie pe directori.
Din pacate, la stat, părinţii nu au prea multe soluţii. La privat, însă, există şi unităţi cu meniuri speciale.
Şi dacă scuza directorilor este că legea nu e respectată pentru că banii sunt prea puţini, medicii spun ca părinţii ar trebui să fie conştienţi de riscurile la care îşi expun copiii.
La grădiniţele de stat, părinţii plătesc doar masa, în jur de 300 de lei pe lună, în timp ce la privat, costurile depăşesc o mie de lei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰