Video Anul şcolar 2023-2024: o nouă materie introdusă în programa elevilor din România
Cum să reacţionezi în caz de cutremur sau de incendiu. Este noua materie pe care elevii din România o vor învăţa la şcoală din septembrie anul viitor. Proiectul pilot a început deja în şcolile din Bucureşti, iar luna aceasta vor fi instruiţi în total trei mii de copii. Elevii din clasele primare s-au cam speriat când au simţit simularea cutremurului, aşa că specialiştii verifică acum de la ce clasă ar trebui să introducă modulul.
160 de elevi de la o şcoală din Bucureşti au testat astăzi simulatorul pentru situaţii de urgenţă. Deşi cutremurul din bucătărie i-a surprins, cei mici au înţeles rapid ce au de făcut.
Elev: La cutremur trebuie sa ne ascundem sub masa sau sub tocul usii.
Materie nouă în programa elevilor
Este educaţia care poate salva vieţi, spune ministrul Educaţiei, care a anunţat că acest modul va fi introdus în noua programă şcolară, începând cu anul şcolar 2023-2024.
- Anul şcolar 2022-2023: numărul de note primite de elevi, redus drastic. Examenul de BAC ar putea fi schimbat
- La școală, doar cu șosete albe, negre sau gri. Ce reguli trebuie să respecte elevii Colegiului "Mihai Eminescu"...
- Cum se vor calcula mediile elevilor în anul şcolar 2022-2023. Testele şi tezele vor fi înlocuite
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Am avut actiuni de promovare a educatiei juridice, financiare, pentru sanatate. Copiii trebuie sa fie pregatiti. Toate aceste module din educatie pentru viata sunt extrem de importante.
Raed Arafat, şef DSU: O curricula a fost finalizata. Sa fie mai mult placuta si cum se spune in engleza, mai mult FUN, pentru copii.
Până la schimbarea curriculei şcolare, simulatorul va ramane în Bucureşti până la finalul acestei luni. Aşa că trei mii de elevi din 16 şcoli din Capitală vor avea şansa să înveţe cum trebuie să se comporte într-o situaţie de urgenţă.
Materia ar urma sa fie introdusă de la clasele primare, gimnazial şi până la liceu, alături de module de educaţie financiară, juridică, rutieră şi sănătate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰