Asociația lui Cumpănașu a rămas fără parteneriatele cu Ministerul Educației

De Cornel Preda.
Publicat: 16.04.2021, 17:55.
Actualizat: 16.04.2021, 17:57

Ministerul Educației a anunlat toate parteneriatele pe care le avea cu asociația condusă de controversatul Alexandru Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu a devenit un personaj controversat pe scena politică și socială din România

Alexandru Cumpănașu a devenit un personaj controversat pe scena politică și socială din România

Hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Ministerul Educației a anunțat într-un comunicat că a încetat la finalul lunii martie toate parteneriatele cu Asociația pentru Implementarea Democrației (AID). Asociația condusă de Alexandru Cumpănașu avea trei proiecte cu Ministerul Educației, încheiate în 2018, respectiv 2019.

„În prezent, între Ministerul Educației și Asociația pentru Implementarea Democației (AID) nu există nicio colaborare/parteneriat/acord privind desfășurarea unor activități finanțate din fonduri europene”, se arată în comunicatul Ministerului Educației. Valoarea contractelor câștigate de Alexandru Cumpănașu era de 10 milioane de lei.

Alexandru Cumpănașu, acuzat de hărțuire în mediul online

Alexandru Cumpănașu a devenit un personaj extrem de controversat. După ce a pozat în apărătorul intereselor familiei Luizei Melencu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă din Caracal, Cumpănașu l-a acuzat pe bunicul fetei că și-ar fi abuzat nepoata.

Cumpănașu a candidat și la alegerile prezidențiale din 2019, însă fără succes. Ulterior și-a deschis un cont pe TikTok, unde comportamentul i-a adus și un dosar penal și acuzații de hărțuire sexuală.

Autoproclamat "Profu' online", cum e cunoscut pe TikTok, Alexandru Cumpănașu a fost acuzat de mai multe copile, de hărţuire sexuală, la începutul anului. Reporterii Observator au obţinut înregistrări şi mărturii şocante.

Conform procurorilor, în spaţiul public au apărut o serie de postări şi materiale video prin care ”o persoană care domiciliază pe raza Secţiei 16 Poliţie, prin mesajele transmise, a incitat publicul la ură faţă de o anumită categorie de persoane, în speţă cadre didactice".

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat, miercuri, un dosar penal ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitare la ură sau discriminare, urmărirea penală fiind începută in rem", se precizează într-un comunicat al Parchetului.

Cel vizat este Alexandru Cumpănaşu, ale cărui postări şi interacţiuni pe TikTok cu uniii dintre tinerii care îi urmăresc contul au provocat indignare şi critici în spaţiul public. El îi îndeamnă pe elevi să nu-şi asculte profesorii şi are discuţii cu conotaţii sexuale cu unele tinere.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.