Antena Meniu Search
x

Aur pentru România, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori din Antalya. Echipa ţării noastre a obţinut locul I

Echipa României a obţinut locul I pe ţări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori desfăşurată în Turcia, la Antalya, cucerind două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz, a informat, vineri, Ministerul Educaţiei.

de Redactia Observator

la 12.05.2023, 10:17

Echipa României a obţinut locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori
Echipa României a obţinut locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori - Facebook / Ministerul Educaţiei

România a obținut locul I pe țări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Antalya, Turcia. Elevii din lot se întorc acasă cu două medalii de aur, trei de argint și una de bronz. „Vești minunate primite în această seară! România a obținut locul I pe țări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Antalya, Turcia”, anunță Ministerul Educației. Elevii din lot se întorc acasă cu două medalii de aur, trei de argint și una de bronz.

Medaliile au fost obţinute de mai mulţi elevi de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti: David Andrei Anghel (medalie de aur şi punctaj maxim), Vlad-Titus Spătaru (medalie de aur), Andrei Moldovan (medalie de argint), Robert Dragomirescu (medalie de argint), Toma Edward Torac (medalie de argint) şi de Andrei Giovani Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti (medalie de bronz).

Lotul a fost coordonat de Cătălin Liviu Gherghe, profesor la Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti, şi profesorul Marius Perianu de la Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Aur pentru România, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori din Antalya. Echipa ţării noastre a obţinut locul I