Autorităţile au anunţat suspendarea tuturor olimpiadelor şi concursurilor, pentru anul şcolar 2020/2021

De Cristian Ionescu.
Publicat: 02.11.2020, 16:23.
Actualizat: 02.11.2020, 16:32

Luminiţa Barcari, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, a anunţat suspendarea olimpiadelor în anul şcolar 2020/2021, din cauza pandemiei. Barcari precizează că aceste competiţii nu se pot organiza online.

Olimpiadele şi concursurile şcolare au fost suspendate

Profimedia Images

Luminiţa Barcari, secretar de stat: "Numărul mare al competiţiilor şcolare şi implicit al elevilor participanţi la acestea, precum şi varietatea modalităţilor de organizare şi desfăşurare a competiţiilor, în funcţie de tipul probe de concurs: scrisă, orală, practică nu permit organizarea competiţiilor şcolare, conform regulamentelor proprii în vigoare, în contextul pandemic actual şi al legislaţiei care se impune a fi respectată în acest moment. Decizia de a organiza doar anumite olimpiade şi concursuri şcolare în mediul online, ar crea o discriminare între elevii sistemului de învăţământ românesc, situaţie ce ar contraveni misiuni Ministerului Educaţiei şi Cercetării, aceea de crea un mediu educaţional care să asigure dezvoltarea armonioasă a tuturor beneficiarilor săi prin promovarea excelenţei şi facilitarea accesului egal la educaţie, oferindu-le tuturor beneficiarilor posibilitatea atingerii potenţialului maxim. În concluzie, în anul şcolar 2020- 2021 competiţiile şcolare extraşcolare, aşa numitele olimpiade se vor suspenda"

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.