Antena Meniu Search
x

Foto Barem Istorie BAC 2023. Cum se rezolvă subiectele la Istorie

Barem Bacalaureat 2023 Istorie. Ministerul Educaţiei a publicat baremele de corectare şi notare pentru proba de Istorie pe site-ul edu.ro. Miercuri se va desfăşura proba la alegere a profilului și specializării, iar joi proba la Limba și literatura maternă. Observatornews.ro va publica subiectele din cadrul examenului de Bac 2023, imediat ce acestea vor fi disponibile.  

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 15:21

Bacalaureat 2023. Elevii care au dat proba la Istorie la BAC 2023 au ieşit foarte încântaţi şi fericiţi din sălile de examen pentru că spun că subiectul a fost destul de previzibil şi inspirat din anii trecuţi. Doar la prima parte, spun aceştia, ar fi întâmpinat câteva dificultăţi acolo unde au avut exerciţii despre voievozi. Baremul de corectare la proba de Istorie de la BAC a fost publicat, marţi, 27 iunie 2023, pe site-ul edu.ro.

Bacalaureat. Barem Istorie BAC 2023

Cum se notează subiectele la Istorie primite astăzi la Bacalaureat 2023.

Barem Istorie BAC 2023. Cum se rezolvă subiectele la Istorie

edu.ro

Pe acelaşi subiect

Barem Istorie BAC 2023. Cum se rezolvă subiectele la Istorie

edu.ro

Vezi aici: Barem Matematică Bac 2023. Cum se rezolvă subiectele

Subiecte Istorie Bac 2023. Ce au avut de rezolvat elevii la punctul III

Subiecte BAC Istorie 2023. La subiectul trei, absolvenţii de liceu au avut de redactat un eseu despre situaţia internă şi internaţională a României în perioada postbelică.  Astfel: 

La Subiectul I, au fost urmatoarele cerințe pe baza textelor:

  • de precizat numele Principatului autonom de la sursa B
  • de menționat 2 spații istorice care apar atât în sursa A cât și în sursa B
  • o informație cu privire la politica externă a domnitorilor români din sursa A
  • litera corespunzătoare sursei care susține că popoarele balcanice sunt ocupate de otomani
  • relație cauza-efect din sursa B și rolul acesteia

La Subiectul al II-lea elevii au avut un text despre convenția Convenția de la Paris din 1858 și despre alegerea lui Alexandru Ioan Cuza. Au avut de precizat secolul, numele domnitorului, punctul de vedere despre Convenția de la Paris din 1858. La exercițiul 6 au avut de argumentat printr-un fapt istoric relații internaționale în România, în perioada 1875 – 1900.

La Subiectul al III-lea, elevii au avut de redactat un eseu despre România în perioada postbelică, de precizat o actiune politică din perioada României 1946 – 1947, precizarea a două practici politice din perioada stalinistă, formularea unui punct de vedere cu privire la Războiul Rece și formularea unui punct de vedere cu privire la sfârșitul regimului comunist în România.

BAC 2023. Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor la Bacalaureat

Rezultate BAC 2023. Afişarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen şi online). Rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Documente: E_c_istorie_2023_bar_01_LRO.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Barem Istorie BAC 2023. Cum se rezolvă subiectele la Istorie