Antena Meniu Search
x

Video Capitala e la un pas de scenariul roşu. Lista şcolilor care se vor închide când incidenţa trece de 3 la mie

Capitala e la un pas distanţă de incidenţă trei la mia de locuitori, aşa că peste 50 de şcoli riscă să se închidă de luni. Şi pentru că ministrul Educaţiei i-a ameninţat cu demiterea pe directorii care au o rată de vaccinare prea mică la ei în şcoală, profesorii încep să se mobilizeze mai mult. Inspectoratul Şcolar speră că până săptămâna viitoare numărul unităţilor cu rata de vaccinare peste 60% să crească.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 11.01.2022, 19:25

Vezi și

52 de şcoli din Bucureşti şi aproape trei mii din ţară riscă să treacă în online de săptămâna viitoare dacă vineri incidenţa va fi mai mare de trei şi dacă rata de vaccinare în rândul profesorilor este mai mică de 60 la sută. În total, asta înseamnă aproape 20 la sută dintre şcolile din România.

"Cum Dumnezeu ni se spune să ne vaccinăm dacă profesorii nu sunt vaccinaţi?! Şcoala faţă în faţă e altă treabă".

"Sunt foarte mulţi părinţi care au renunţat la serviciu ca să rămână acasă cu copiii, e un sacrificiu imens".

În Ilfov, sunt deja nouă localităţi în scenariul roşu. Părinţii nu au primit încă nicio veste. Vineri e ziua finală de referinţă.

Pe acelaşi subiect

"Nu aş fi de acord. Trebuie să fie fizic la şcoală. Suntem pe grupul cu doamna, presupun că o să ne anunţe dânsa".

Singura şansa ca şcolile să rămână deschise este ca profesorii să se vaccineze în număr cât mai mare. Directorii fac eforturi acum să îi convingă.

"Nu cred că este normal ca directorii să fie daţi afară, suntem adulţi şi fiecare ştie ce avem de făcut. Nu cred că stă în puterea directorului să mă convingă pe mine sau nu(să mă vaccinez, n.red)", spune Geta Şerban, învăţătoare în Capitală.

Autorităţile sunt ceva mai optimiste.

"Noi apreciem că în cursul acestei săptămâni rata de vaccinare va mai creşte. Multe sunt aproape de pragul de 60 la sută. Doar că sunt multe cazuri de profesori nevaccinaţi care au trecut prin boală în ultimele trei luni", spune Mihaela Ştefan, inspectorul general şcolar din Bucureşti.

"O clasă va trece automat în online dacă un singur elev este confirmat pozitiv cu un test PCR sau antigen rapid. Întreaga unitate se va închide dacă un procent de 50 la sută din numărul claselor sau al grupelor este afectat de îmbolnăviri. Totodată, o şcoala poate trece în online din motive de infrastructură", transmite corespondentul Antena 1 Mădălina Iacob.

Ce mai au însă de lămurit autoritatile este perioada de izolare a elevilor. Ordinul comun pentru scoli spune 14 zile pentru elevi, diferit de noile hotarari CNSU, care au redus perioada de izolare la şapte zile pentru persoanele vaccinate.

Lista școlilor și grădinițelor cu rată de vaccinare sub 60% poate fi consultată AICI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Capitala e la un pas de scenariul roşu. Lista şcolilor care se vor închide când incidenţa trece de 3 la mie