Antena Meniu Search
x

Video Cazarea studenţilor în căminele Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj, doar cu dovada vaccinării 

Pentru a încuraja vaccinarea şi pentru siguranţa studenţilor, conducerea Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj a anunţat de curând ca doar cei vaccinaţi vor putea să stea peste vară în cămine. În timp ce unii au acceptat cu uşurinţă decizia, alţii o văd ca pe un act de discriminare. 

De Redactia Observator la 17.06.2021, 08:30
Vezi și

În căminele Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj se cazează anual în jur de 6000 de studenţi. Dintre aceștia, aproximativ 700 de studenți rămân în cămine pe perioada verii. Acum, toţi cei care vor să rămână trebuie să fie vaccinaţi. 

"În niciun caz nu este vorba despre o decizie care sa discrimineze sau sa dezavantajeze pe cineva. Vom veni cu clarificari la decizie, dar certe ste ca ea se aplica doar stud care isi doresc sa ramana in camine din motive personale", a declarat Laura Irimieș - purtător de cuvânt al UBB Cluj- Napoca.

Decizia universităţii i-a împărţit pe studenţi în două tabere

"Mi se pare ca este un act de discriminare la adresa studentilor care au ales sa nu se vaccineze. A te vaccina e un act medical ce tine de libertatea oricarei persoane. Astfel universitatea a discriminat si a incalcat libertatea studentilor. De asemenea, este un abuz de putere" 

"Ar terbui să fim indreptatiti sa alegem daca sa fim vaccinati, sa stam intr-o anumita zona, iar daca nu tot asa sa se faca o zona separata" 

"E pentru binele tututor, eu zic sa mearga lumea sa se vaccineze, in special cei tineri".

Conducerea va stabili în zilele următoare ce se va întâmpla cu cei care nu doresc să se vaccineze și dacă ideea va rămâne în picioare și din toamnă. De asemenea, pentru facilitarea vaccinarii, se incearca deja deschiderea unor centre chiar în incinta caminelor universitare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Cazarea studenţilor în căminele Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj, doar cu dovada vaccinării