Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Vrei să facem sex? Dar de ce nu vrei?". Mărturii cutremurătoare ale studentelor lui Alfred Bulai

Alfred Bulai a fost dat afară de la facultate. Acuzat de mai multe studente de hărţuire sexuală, sociologului i s-a desfăcut contractul de muncă la propunerea comisiei de etică. Între timp, tot mai multe victime ale lui Bulai şi ale colegului de catedră, profesorul Marius Pieleanu, merg la procurori pentru a depune mărturie. 

de Bianca Iacob

la 06.08.2024 , 19:49

  • "M-a întrebat dacă vreau să mă sărute, dacă vreau ca el să se dezbrace." 
  • "Vrei să facem sex? Dar de ce nu vrei ? Dar de ce nu ai încredere în tine ? Ti-e frică de bărbați?"
  • "Dezbracă-te să îmi arăţi că ai încredere în tine!"
  • "Mi-am dat hainele jos și mi-a zis: "Și chiloții""
  • "Cu câți bărbați ai făcut sex, câtă experiență ai?" 
  • "Vii cu mine la munte? Dar la mine acasă, vii? Uite, stau acolo"
  • "Și mi-a pus mâna pe sâni și pe fund. Tremuram, nu mai eram coerentă", sunt doar câteva dintre mărturiile victimelor lui Alfred Bulai.

"Vreau să răspund normal şi firesc", a spus Alfred Bulai.

Este reacţia profesorului Alfred Bulai când a fost confruntat cu mărturiile dramatice ale studentelor. Sociologul a fost cercetat de Comisia de Etică a facultăţii şi a plătit cu funcţia. 

Vezi și

Alfred Bulai, dat afară din facultate

Pe acelaşi subiect

După 8 zile de la izbucniera scandalului în care Alfred Bulai este acuzat de mai multe strudente că le-a hărţuit sexual, rectorul SNSPA a semnat decizia de desfacere a contractului de muncă al sociologului, cu efect imediat. Cu alte cuvinte, Bulai nu mai are dreptul să predea la facultate. 

Decizia a fost luată în unanimitate.  

"Am semnat cu gândul la victimele știute și neștiute ale celui care, în loc să fie profesor, un mentor pentru tinerele generații, a ales să încalce principiile de bază ale oricărei comunități civilizate și să supună mai multe persoane unui tratament nedemn și abuziv", a declarat Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

Între timp, curg sesizări ale victimelor la universitate şi Parchet. În total, peste 30 de plângeri

Mai multe victime ale sociologului au depus mărturie la Parchet, potrivit surselor Observator. În plus, ar fi adus şi probe audio/video care să susţină acuzaţiile. 

Tot mai multe victime depun mărturie pentru Marius Pieleanu

Comisia de etică ia în calcul să extindă cercetările şi pentru colegul lui Bulai, sociologul Marius Pieleanu. 

"Eu am primit de la o fostă studentă o declaraţie pe care o să o depun la registratură în această după-amiază, deci, cred că, dar nu am de unde să ştiu ce va decide comisia de etică, dar cred că va ţine cont şi de aceste sesizări şi va examina şi cazul Pieleanu", a spus Cristian Pîrvulescu.

Contactat de Observator, sociologul a susţinut că nu există niciun motiv, concret, pentru a se simţi vinovat.

Reporter Observator: Aţi făcut vreodată avansuri sexuale studentelor?

Marius Pieleanu: Doamnă, deja discutăm lucruri care sunt de natură de a nu mai fi disponibil. Nu există niciun fel de reclamaţie asupra mea. 

Pieleanu a făcut o cerere de concediu fără plată pentru următoarele şase luni. 

Acuzaţiile din ultima vreme au dus la modificări legislative. Deşi din 2005, universităţile din România aveau recomandare oficială de la ministerul educaţiei pentru a accepta sesizările anonime ale abuzurilor sexuale, în practică nu se întâmpla nimic. Acum, acestea vor fi nregistrate, iar cele grave, vor ajunge direct la Poliţie.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » "Vrei să facem sex? Dar de ce nu vrei?". Mărturii cutremurătoare ale studentelor lui Alfred Bulai