Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce greutate maximă trebuie să aiba ghiozdanul unui elev

Copiii poartă o povară pe umeri, acum că a început şcoala. Povară, la propriu. Este vorba despre ghiozanele care ajung să cântărească, în multe cazuri, dublu sau chiar mai mult decât ar fi recomandat. Soluţia instalării dulapurilor în şcoli pare că se lasă aşteptată. Şi oricum, părinţii nu cred că ar fi atât de eficientă, în contextul în care elevii au nevoie oricum de manuale acasă, să îşi facă temele.  

de Redactia Observator

la 19.09.2024 , 14:51

Caiete pentru fiecare materie, manuale, culegeri. Toate pot cântări până la 5 kilograme. Rucsacul, poate încă un kilogram. Adăugăm pacheţelul pentru şcoală, eventual un echipament sportiv şi sticla cu apă. Este greutatea pe care o poartă zilnic elevii pe umeri.

Potrivit reglementărilor din Statutul Elevului, greutatea unui ghiozdan nu ar trebui să depăşească 10 la sută din greutatea copilului. În plus, ar trebui să aibă câteva caracteristici, care să îl facă mai uşor de purtat. 

Până la 40% dintre elevi se plâng de dureri de spate, care, pe termen lung, se pot trasnforma în contracturi musculare, în scolioză şi cifoză.

Vezi și

Ghiozdanul ar trebui să fie cât mai compact, să aibă mai multe compartimente şi să fie dintr-un material cât mai uşor. În ceea ce priveşte cărţile, ele ar trebui distribuite uniform, iar cele mai grele ar trebui aşezate cât mai aproape de spate. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Educaţie » Ce greutate maximă trebuie să aiba ghiozdanul unui elev