Antena Meniu Search
x

Video Ce opţiuni au elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat

Cei care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat au şi opţiuni alternative. Dacă nu pot intra la facultate, elevii care au terminat liceul pot să aplice la o şcoală postliceală sau să încerce să intre direct pe piaţa muncii. 

de Redactia Observator

la 15.07.2022, 13:53

Vezi și

Mădălina Iacob, reporter Observator: Fie că ai diploma de Bacalaureat sau nu, înscrierea la o postliceală înseamnă cu siguranţă un job garantat. În acestă şcoală în care ne aflăm, cele mai căutate specializări sunt cele de tehnician optometrist, de optician. Cosmeticienii, dar şi bijutierii sunt foarte căutaţi şi să nu uităm de asistenţii medicali. 

Noi ne aflăm acum în laboratorul pentru tehnicieni optometrişti, de care avem atâta nevoie şi pentru care joburile sunt foarte căutate, iar ofertele de muncă sunt foarte largi. Dacă vorbim despre salariile cu care încep aceştia după ce termină o şcoală postliceală, vorbim de sume care pleacă de la 2.000 de lei. Dar dacă vorbim despre ofertele din străinătate înseamnă deja sume duble sau poate chiar triple. Dacă vreţi să vă găsiţi un loc de muncă trebuie să mergeţi şi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Acolo veţi primi consiliere şi mai multe oferte pentru locurile vacante în această vară. Dacă nu,veţi primi şomaj timp de 6 luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Ce opţiuni au elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat