Antena Meniu Search
x

Școlile, deschise cu orice preț? Cîmpeanu: "Ne-am decuplat și de vaccinare, și de incidență"

Guvernul pare că vrea să țină deschise școlile cu orice preț. Ministrul Educației și ministrul Săătății au susținut, vineri, o conferință de presă în care au explicat noile condiții în care cursurile se pot desfășura cu prezență fizică. "Ne-am decuplat și de vaccinare, și de incidență", spune Sorin Cîmpeanu.

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 13:53

Școlile, deschise cu orice preț? Cîmpeanu: "Ne-am decuplat și de vaccinare și de incidență"
- Captură Facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri, într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății, "schimbări importante" în Educație. Potrivit ministrului, "luni toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică" deoarece educația s-a "decuplat atât de rata de incidență a infectărilor, cât și de rata de vaccinare a personalului din învățământ".

"Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 5 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie socio-profesională vaccinată, mult peste 70%", a spus Sorin Cîmpeanu.

"Dată fiind specificitatea variantei Omicron, s-a propus schimbarea modului de abordare către gradul de încărcare a mediului spitalicesc. Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent. Deci, din perspectiva Educației, luni toate școlile și grădinițele din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică”, a mai precizat ministrul Educației.

"Cea de-a doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt trei cazuri de infectare în șapte zile consecutive", a mai anunțat Cîmpeanu.

Pe acelaşi subiect

Rafila: Ne dorim să menținem școlile deschise, dar nu cu orice preț

"Trebuie să adaptăm modul în care deschidem școlile sau le menținem deschise în funcție de evoluția epidemiologică", a declarat ministrul Sănătății, prezent și el la conferință.

"Noi am încercat să ajutăm Ministerul Educației să poată să ia o decizie echilibrată în ceea ce privește funcționarea școlilor. Ne dorim, așa știu, cel puțin, din tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, să menținem școlile deschise. Nu cu orice preț, ci trebuie să adaptăm modul în care deschidem școlile sau le menținem deschise în funcție de evoluția epidemiologică, dar și de particularitățile noi ale tulpinii Omicron, care au schimbat tablouri, dacă vă uitați ce se întâmplă și în România și în alte țări, față de trecut", a adăugat Alexandru Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Școlile, deschise cu orice preț? Cîmpeanu: "Ne-am decuplat și de vaccinare, și de incidență"