Antena Meniu Search
x

Sorin Cîmpeanu, explicații privind scandalul burselor pentru elevi: "Nu poți pretinde că jumătate din elevi sunt de top. Printre ei sunt și analfabeți funcționali"

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că pragul de 8,50 pentru acordarea burselor de merit este arbitrar și și-a pierdut din semnificație după ce 53% dintre elevii din țară au atins acest barem: „Nu poți pretinde că jumătate din elevi sunt de top. Printre ei sunt și analfabeți funcționali”.

de Redactia Observator

la 06.01.2022, 22:50

Sorin Cîmpeanu, explicații privind scandalul burselor pentru elevi - Shutterstock

Ministrul Educației a spus joi seara că bugetul pentru burse este mai mare în 2022.

„Finanțarea a crescut față de bugetul anului 2020 de 4 ori, față de anul 2021 a crescut cu 60%, mai exact este vorba de un plus de 400 de milioane de lei. (...) Fondul de burse este mai mare, nu faci economii”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit mediafax.

Ministrul Educaţiei admite că notele primite de elevi în pandemie sunt irelevante

Conform acestuia, la finalul anului școlar trecut 53% dintre elevii din România au avut medii de peste 8.50. „Nu poți pretinde că peste jumătate din elevi sunt de top, de merit, atâta vreme cât printre ei se găsesc și elevi încadrați la categoria analfabeți funcționali”, a mai spus ministrul Educației.

Pe acelaşi subiect

Acesta admite că notele primite de elevi sunt irelevante: „Au fost irelevante nu din cauza elevilor, nu din cauza profesorilor, ci din cauza situației generate de pandemie. Atâta timp cât dai notele în online nu ai nicio garanție cu pivire la cel care îți răspunde din spatele ecranului cu camera închisă”.

Sorin Câmpeanu spune că și baremul de 9,50 este tot arbitrar: „9,50 este la fel de arbitrar, a fost corelat cu procentul de 25%. Am considerat că 25% din numărul total de elevi să fie încadrați la nivel de top pentru bursă de merit este arhisuficient. Este o asumare a mea totală”.

Conform ministrului, hotărârea prin care s-a modificat pragul de acordare a burselor de merit a fost adopată de Guvern în 6 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Sorin Cîmpeanu, explicații privind scandalul burselor pentru elevi: "Nu poți pretinde că jumătate din elevi sunt de top. Printre ei sunt și analfabeți funcționali"