Antena Meniu Search
x

Video "Cine cedează fizic sau psihic, nu-şi poate înscrie copilul". Părinţii au făcut noapte albă în faţa unei şcoli din Capitală pentru a-şi înscrie copiii la after-school

Programul "Şcoală după şcoală" le dă mari bătăi de cap părinţilor şi anul acesta. În Capitală, la aproape o lună de când elevii au început cursurile, la o şcoală din Sectorul 2 încă nu a pornit proiectul de tip after-school. Părinţii care au vrut să îşi înscrie copiii în programul respectiv au înnoptat în faţa şcolii, pentru a fi primii la coadă în această dimineaţă.

de Redactia Observator

la 06.10.2023, 08:28

Vezi și

La Şcoala Gimnazială numărul 51 din Capitală, părinţii copiilor au făcut noapte albă şi s-au trecut chiar ei pe listele de aşteptare pentru a prinde un loc copiilor în programul „Şcoală după şcoală“. Lista cu numere a fost strigată din oră în oră, iar dacă un părinte era absent de 3 ori, urma să fie eliminat de pe listă, pentru a face loc altei persoane. "Eu am venit în jurul orei 17:30 şi sunt numărul 43 pe această listă care a fost făcută de un părinte, care i-a venit ideea să ne scrie pe listă în ordinea venirii", spune o femeie.

Programul trebuia să se pună în aplicare încă de pe data de 11 septembrie

Deşi pe site-ul Ministerului Educaţiei este menţionată limita maximă de elevi participanţi dintr-o clasă, problema ar fi că directoarea nu a introdus nici un criteriu de departajare pentru aceştia. Aşa că oamenii au venit chiar şi cu 24 de ore înainte de depunerea dosarelor. Programul "şcoală după şcoală" este creat atât pentru învățământul primar, cât și secundar şi îi avantajează pe părinţii care lucrează până târziu şi nu au cu cine să lase copiii acasă. "Copiii îşi fac temele, cu învăţătoarea lor, cu personal specializat, ies şi fac jocuri de societate. De aceea programul este foarte dorit şi suntem dispuşi să facem efortul ăsta", spune o femeie.

Oamenii aşteaptă în fiecare an o rezolvare, însă până atunci îşi fac singuri dreptate, cum pot. "Cine cedează fizic sau psihic sau orice altă natură, nu-şi poate înscrie copilul la Şcoală după Şcoală", spune o femeie. Programul trebuia să se pună în aplicare încă de pe data de 11 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Educatie » "Cine cedează fizic sau psihic, nu-şi poate înscrie copilul". Părinţii au făcut noapte albă în faţa unei şcoli din Capitală pentru a-şi înscrie copiii la after-school