Antena Meniu Search
x

Video Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori 2023. Când vor avea loc probele și vor fi anunțate rezultatele finale

Încep emoţii noi pentru viitori profesori! Aceştia îşi vor putea sa depune dosarele de candidatură săptămâna aceasta. 

de Angela Bertea

la 23.08.2023, 08:36

Vezi și

Angela Bertea, reporter Observator: "Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, viitorii profesori suplinitori își vor putea depune dosarele la inspectoratele școlare în zilele de 24 și 25 august. Pe 28 august vor avea loc probele practice sau orale, iar a doua zi, pe 29 august, se va susține proba scrisă. Afișarea rezultatelor va avea loc în aceeași zi. De asemenea, contestațiile celor care se simt nedreptățiți de rezultat vor putea fi depuse pe 29 și 30 august. Repartizarea și ocuparea catedrelor vacante se vor putea face la sfârșitul lunii august și în prima zi a lunii septembrie, 31 august și 1 septembrie. Profesorii care nu sunt titulari pe post vor avea un regim de plata cu ora."

Programul concursului de angajare pentru profesorii suplinitori

Candidaţii la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor rămase vacante (n.r. - care vor să devină profesori suplinitori) îşi vor putea depune dosarele la inspectoratele şcolare în zilele de 24 şi 25 august, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, organizarea şi desfăşurarea probelor practice/orale în profilul postului are ca termen ziua de 28 august. Proba scrisă şi comunicarea rezultatelor se va face pe 29 august, iar contestaţiile vor putea fi depuse pe 29 şi 30 august. Repartizarea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate şi ocuparea acestor posturi se va face pe 31 august şi 1 septembrie.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei candidaţii care au luat peste nota 7 la Titularizare au fost repartizaţi în zilele de 17 şi 18 august. În perioada 24 august - 1 septembrie se pot efectua detaşări în interesul învăţământului pentru cadrele didactice titulare anterior concursului naţional, sesiunea 2023, precum şi pentru cadrele didactice debutante din învăţământul preuniversitar de stat şi particular care au promovat examenul naţional pentru obţinerea definitivării în învăţământ, sesiunea din acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Educatie » Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori 2023. Când vor avea loc probele și vor fi anunțate rezultatele finale