Antena Meniu Search
x

Contestații Bac 2021, sesiunea de toamnă. Ce trebuie să faci dacă nu ești mulțumit de notă obținută

Astăzi, 31 august 2021, se afișează primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Rezultatele se publică la avizierele liceelor, iar elevii nemulțumiți de note pot depune contestație în format fizic sau online.

de Redactia Observator

la 31.08.2021, 10:52

elevi care verifică rezultatele la Bacalaureat
Contestații Bac 2021, sesiunea de toamnă. Ce trebuie să faci dacă nu ești mulțumit de notă obținută - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta (arhivă)

Rezultatele inițiale la BAC, sesiunea de toamnă, se afișează astăzi, pe 31 august. Tot astăzi vor putea fi depuse și contestațiile, între orele 12:00-18:00. Rezultatele finale vor fi publicate pe 3 septembrie. Nota minimă de promovare a examenului este 5, pentru fiecare probă în parte, iar media finală pentru promovarea examenului este de cel puțin 6. Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD). Acest lucru s-a întâmplat şi în cazul contestațiilor la prima sesiune de Bacalaureat.

Când se afișează rezultatele finale la BAC

Examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea din toamnă, se desfășoară pe parcursul lunilor august şi septembrie. În cadrul acestei sesiuni s-au putut înscrie cei care nu s-au putut prezentat sau nu au promovat examenul în sesiunea de vară, precum și candidații din promoțiile anterioare care au picat.

Pe 31 august sunt afișate rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, înaintea depunerii contestațiilor. Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă vor fi afişate în 3 septembrie.

Pe acelaşi subiect

Procedură. Ce urmează pentru cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2021 nici în sesiunea de toamnă

Elevii care au susținut Bacalaureatul trebuie să obțină cel puțin nota 5 la toate probele scrise pentru a promova examenul. Media general de bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot înscrie în sesiunile următoare. În cazul nepromovării, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori.

BAC de toamnă, proba de fraudă. Unii elevi şi-au împărţit subiectele şi rezolvările pe Facebook

Examenul maturităţii a avut o probă în plus la ediţia de toamnă - cea de fraudă. Mai mulţi elevi au fost săltaţi de poliţişti pentru că au copiat la Bacalaureat. De data aceasta însă metodele au fost altele. Candidaţii au intrat cu camere ascunse la examene şi şi-au împărţit subiectele şi rezolvările pe Facebook.

"Ne vedem mâine la bio, cei care aţi fost mulţumiţi astăzi la mate". Aşa sună una dintre postările de pe grupul de Facebook unde candidaţii s-au ajutat unii pe ceilalţi să treacă Bacul copiind. Grupul este plin de comentarii în care se cer subiecte, rezolvări şi se postează poze făcute ilegal în sălile de examen. Potrivit ISJ Brasov, fotografia a fost realizată şi publicată chiar în timpul probei de anatomie desfăşurată aici, la Liceul Tehnic Silvic "Dr. Nicolae Rucăreanu", din Braşov, fără ca supraveghetorii să îşi dea seama despre ce se întâmplă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Contestații Bac 2021, sesiunea de toamnă. Ce trebuie să faci dacă nu ești mulțumit de notă obținută