Antena Meniu Search
x

Coronavirus, o grijă în plus la Evaluarea Națională. Şcolarii se tem să nu se infecteze

Zi importantă pentru elevii de clasa a VIII-a care susţin Evaluarea Naţională. Însă, pe lângă emoţiile examenului, elevii se mai confruntă şi cu teama îmbolnăvirii.

de Redactia Observator

la 15.06.2020, 11:10

Vezi și
  • Mama elevului de la Vasile Conta a fost confirmată prima cu coronavirus.
  • Femeia este asistentă medicală şi a fost internată.

În urmă cu o săptămâna a fost confirmat primul caz de coronavirus al unui elev, în Iaşi. Acum, atât profesorii, cât şi şcolarii trăiesc cu teama infectării pentru că alte două noi cazuri au fost confirmate.

Un elev de la Şcoala Vasile Conta şi un cadru didactic al Liceului Alexandru Ioan Cuza sunt noile cazuri confirmate la Iaşi.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar susţine că totul se întâmplă din lipsa comunicarii între unităţile şcolare şi autorităţi.

Laviniu Lăcustă - Preşedinte USLIP Iași: De ambele cazuri am aflat întâmplător. Mi s-ar părea normal ca totuşi autorităţile să fie mai comunicative în ceea ce priveşte astfel de informaţii pentru a ştii cum ne putem proteja şi a stabili eventuali contacţi care pot apărea din asemenea evenimente epidemiologice.

Mama elevului de la Vasile Conta a fost confirmată prima cu coronavirus. Femeia este asistentă medicală şi a fost internată. Băiatul ei este, însă, asimptomatic şi a rămas în izolare la domiciliu. Cu toate astea, elevul nu va rata complet evaluarea naţională.

Irina Prodan - Inspectoratul Şcolar Iaşi: Copilul nu va fi prezent la examen, va susţine examenul în etapa specială în perioada 29-30 iunie.

Cadrul didactic, confirmat pozitiv, este chiar directorul adjunct al Liceului Alexandru Ioan Cuza. Examenul se va susţine însă în liceu, dar s-au luat toate măsurile de siguranţă pentru elevi. Corpul clădirii în care vor susţine evaluarea a fost dezinfectat.

Adriana Maximiuc, director Al.I.Cuza: Cadrul didactic nu a fost în contact cu asistenţii care vor fi la clase şi nici cu elevii. A fost la şcoală, dar s-a păstrat distanţa regulamentară.

Însă grija îi macină în continuare pe elevi şi profesori. Astăzi şcolarii se vor prezenta în aceleaşi unităţi şi clase în care au fost confirmate cele trei cazuri din Iaşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Coronavirus, o grijă în plus la Evaluarea Națională. Şcolarii se tem să nu se infecteze