Antena Meniu Search
x

Video Două educatoare din Alba şi-au dorit să le ofere copiilor o grădiniţă "ca afară". Cu 20.000 de euro, visul lor a prins aripi

Dacă vrei, poţi! Este lecţia de viaţă pe care o oferă micilor elevi două educatoare din judeţul Alba. Cele două cadre didactice au reuşit să pună la punct un proiect prin care să modernizeze grădiniţa la care lucrează. Au vrut să ofere celor mici aceleaşi şanse la învăţământ ca şi în cazul copiilor de la oraş. Au găsit un sponsor - o firmă germană care îşi desfăşoara activitatea în judeţul Alba - şi astfel visul lor a prins viaţă.

de Redactia Observator

la 16.01.2024, 14:29

Vezi și

Table interactive, mobilier nou și un mediu extrem de atractiv pentru învățare. Sunt cele mai importante schimbări de care se bucură preșcolarii de la grădiniţa cu program normal din localitatea Ighiu.

Proiectul celor două educatoare

"Nevoia ne-a împins să accesăm un proiect prin forţe proprii", spune Amalia Macarie, educatoare. "Este un proiect la care visăm de mult! Visăm departe şi totuşi încercăm prin forţe proprii să aducem şi educaţia de la sat acolo unde este locul", adaugă Adina-Mirela Feșteu, educatoare.

Cele două educatoare au vrut să le ofere copiilor condiții ca la oraș și o grădiniță "ca afară". Aşa au pus bazele unui proiect prin fonduri extrabugetare intitulat "O grădiniță fără egal ne dorim și în rural".

Pe acelaşi subiect

"Am pornit în urmă cu un an, cu multă speranţă şi curaj şi a dat roade. Cea mai grea parte cred că a fost acel timp de aşteptare între depunerea proiectului la diferite firme şi partea în care răspunsul afirmativ a venit din partea unei firme", mai spune Amalia Macarie, educatoare.

Sponsorizare de 20.000 de euro

Sponsorizarea a fost de 20.000 de euro. Bani suficienţi pentru schimbarea la faţă a grădiniţei. "O idee foarte bună, copiii sunt foarte încântaţi de tot ceea ce s-a achiziţionat. Ne bucurăm foarte mult că ne-au pus mobilier nou, tablă interactivă, copiii sunt foarte încântaţi de acest lucru", mărturiseşte o mamă.

"Aducem culoare, curiozitate şi bucurie în ochii copiilor. Eu cred că toţi merită un start egal în educaţie. Cu toţii merită să pornească pe acest drum şi să aibă parte de oportunităţi de cadre didactice de calitate, de un mediu educaţional care să-i ajute să se dezvolte", continuă Adina-Mirela Feșteu, educatoare. 

Tot cu ajutorul sponsorilor şi şcoala din localitate a fost dotată cu laptopuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Două educatoare din Alba şi-au dorit să le ofere copiilor o grădiniţă "ca afară". Cu 20.000 de euro, visul lor a prins aripi