Video Educația prin joacă, o nouă metodă de învățare pe placul elevilor. Cât alocă lunar părinții pentru studiile copiilor
Părinţii din România investesc sume din ce în ce mai mari în activităţi educative pentru copiii lor. Pentru cei mai mulţi, echilibrul emoţional este la fel de important precum o stare bună de sănătate, aşa că în timpul liber îi duc pe cei mici la tot felul de ateliere şi cursuri. Copiii învaţă să lucreze în echipă, să îşi rezolve singuri problemele şi să gândească creativ. Paşii spre succes sunt, însă, costisitori. Într-o lună, o familie poate cheltui chiar şi peste o mie de lei.
Educaţie prin joc şi joacă. O metodă în care tot mai mulţi părinţi din România investesc lunar sume importante. Totul pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, spun ei
Ce presupune educația prin joacă
„Învăţatul prin joacă este mult mai important. Aşa se pot bucura şi de copilărie şi de aflarea unor lucruri noi”, a declarat o mămică.
„Dacă este să ne gândim la bani, ar fi o cheltuială, dar până la urmă este investiţia în viitorul copilului tău, în viitorul psihic, în primul rând”, a declarat tatăl unui dintre copii.
- Anul şcolar începe cu rechizite scumpe. Soluţia la care recurg tot mai mulţi părinţi. "Am 3 copii. Costurile...
- PODCASTURILE OBSERVATOR. Gabriela Maalouf, despre educația copilului și relațiile acestuia în raport cu școala
- Meseria pentru care elevii din Sighişoara sunt plătiţi încă din timpul studiilor
AnaMaria Ciuhuță, expert în educația financiră: Sunt cursuri cu bani mulţi, făcute de specialişti, sunt cursuri care pot fi de grup şi sunt mai ieftine sau sunt diverse ONG-uri care fac genul ăsta de activităţi, cu bani puţini sau fără bani.
Ce sumă alocă lunar părinții pentru educația copiilor
Profesorii de la Shakespeare School au vrut să afle ce îi interesează pe părinţi când vine vorba de educaţia copiilor şi cât sunt dispuşi să investească. Majoritatea părinţilor spun că alocă lunar pentru fiecare copil, undeva între 200 şi 500 de lei pentru activităţile extracurriculare, un procent ceva mai mic, 27% alocă între 500 şi 1000 de lei, iar 18 la sută dintre părinţi au bugete chiar mai mari de o mie de lei.
Andreea Pănoiu, profesoară: „Ce ne-a surprins, însă, a fost că în cadrul acestui top primele două poziţii sunt ocupate de două valori extrem de importante pentru noi: inteligenţa socio-emoţională şi gândirea creativă.”
Corina Bârlădeanu: „Cred din ce în ce mai mult că partea de empatie este foarte importantă. A-i învăţa pe copii să nu stea singuri şi să lucreze împreună cu ceilalţi este una dintre cele mai mari contribuţii pe care le putem avea.”
Diana Șerban, fondatoarea unei școli private: „În ultima vreme se vorbeşte, din ce în ce mai mult, despre meseriile viitorului. În realitate, nu ştie nimeni cum vor arăta meseriile viitorului. Ceea ce ştim cu toţii este că vor fi bazate pe abilităţi.”
AnaMaria Ciuhuță: „Aceste opţionale îi învaţă pe copii conceptul ăsta de educaţie continuă. În viaţă trebuie tot timpul să ţinem pasul cu ce va veni.”
Patru din 10 părinţi îşi doresc ca, pe viitor, copiii lor să studieze în România şi, ulterior, să îşi facă o carieră tot aici.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰