Antena Meniu Search
x

Elevii au așteptări mari de la noul an școlar, indiferent de modul în care acesta începe (Video)

Mai sunt câteva săptămâni până ar trebui să înceapă şcoala şi tot nu ştie nimeni cum anume va arăta noul an. Situaţia a dus inclusiv la un protest al elevilor în faţa Guvernului. Cer soluţii pentru deschiderea anului şcolar şi vor să vadă un plan concret. E deja foarte târziu, spun ei, alături de părinţi şi sindicate. De cealaltă parte, premierul României le răspunde relaxat: e abia 3 august. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.08.2020, 22:17

Vezi și
  • Elevii vor ca autoritățile să anunțe modul în care începe noul an școlar.
  • S-au propus trei variante pentru modul în care va începe noul an școlar.

"Am venit să pichetăm, să tragem un semnal de alarmă autorităților", a fost mesajul transmis de elevi.

Şi pentru că Monica Anisie nu le-a dat niciun răspuns concret, cer un răspuns de la premierul României. Elevii şi părinţii din România vor un plan concret pentru şcoala care ar urma să înceapă luna viitoare.

Alex Rădulescu, Asociația Elevilor: Din toată experienţa mea, am aşteptări degeaba în ceea ce privește autoritățile. Ne apropiem cu pași foarte repezi de redeschidere. Nu putem vorbi despre începerea anului școlar în format fizic.

Ludovic Orban nu se arată deloc grăbit, ba chiar e puțin iritat de întrebările prea insistente ale jurnaliștilor referitoare la începutul anului școlar. Spune că mai e timp până la 14 septembrie. 

Ludovic Orban, premierul României: Când se finalizează analiza, evaluarea și toate scenariile, vom prezenta public. Suntem în data de 3 august. Școala va începe.

Mai rămâne de stabilit cum - online, fizic sau în sistem hibrid. 

Şcoala ar trebui oricum să fie transformată. Iar acum e momentul cel mai propice pentru asta. 71% dintre elevii claselor de gimnaziu şi de liceu vor exerciţii practice în curriculă, inspirate din viaţa reală, iar 83% dintre copii consideră că aplecarea dascălilor către elevi e cu atât mai esenţială în această perioadă de tehnologizare a învăţământului. 

Profesorii trag și ei un semnal de alarmă. Nimeni nu îi pregătește pentru ce poate însemna o eventuală școală online, din nou, de la toamnă. 

Marilena Gheorghe, consultant educație: Nu ar mai trebui să fie un transmițător de informații ci un om care ghidează copilul prin multitudinea de informații care există peste tot. Schimbarea trebuie să vină de la ei, să-și schimbe mentalitatea.

De asemenea, elevii își doresc și evaluări adaptate noului stil de învățământ, mai puține teste individuale și mai multe discuții libere între elevi și profesori, exprimarea propriilor păreri, dar și lucrul în echipă sau portofolii creative în clasă. 

În ciuda tuturor planurilor puse acum pe hârtie, ministrul Sănătăţii anunţă că o decizie definitivă va fi luată abia după jumătatea lunii august. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Elevii au așteptări mari de la noul an școlar, indiferent de modul în care acesta începe (Video)