Antena Meniu Search
x

Mai mulţi elevi ai unei şcoli din Capitală au lansat o campanie specială prin care donează gadgeturi

Am tot vorbit despre faptul că sunt copii care nu au mijloacele necesare să participe la şcoala online. Şi susţinem acum afirmaţia cu cifre.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 14:41

Vezi și
  • Au adunat în doar două săptămâni peste o sută de laptopuri.
  • Gadgeturile au luat imediat drumul Sucevei.

Am tot vorbit despre faptul că sunt copii care nu au mijloacele necesare să participe la şcoala online. Şi susţinem acum afirmaţia cu cifre. Potrivit unui sondaj recent, unu din trei elevi din învăţământul preuniversitar nu au acces la un dispozitiv, fie el tabletă, telefon ori laptop. Pe lângă autorităţile care încearcă să rezolve problema, şi copiii se ajută între ei. Mai mulţi elevi ai unei şcoli din Capitală au lansat o campanie specială. Şi foarte utilă, pentru care îi felicităm.

Au adunat în doar două săptămâni peste o sută de laptopuri, de tablete şi de telefoane. Iar gadgeturile au luat imediat drumul Sucevei. Destinaţia: o şcoală din satul Găineşti.

Olga Gudynn, fondator şcoala: Eu am avut prilejul să cunosc elevii unei şcoli din Găineşti, Suceava, acum patru ani, ne am împrietenit, suntem şcoli înfrăţite şi de atunci o parte din sufletul meu le aparţine. Fiind o situaţie specială această pandemie, nu am mai stat să ne gândim la formalităţi, la birocraţie, cum să facem, ci hai să facem. A fost o aşa emoţie mare. Directoarea şcolii din Găineşti, Oana Sorodoc e un om special, care se luptă pentru şcoala ei a coordonat foarte frumos această iniţiativă a mea, a lucrat în weekend a fost neobosită, nu e uşor în pandemie să coordonezi o asemenea campanie, de la a colecta laptopuri, până a la trimite acolo, a intra în posesia lor.

Acum copiii vor beneficia gratuit şi de internet pe gadgeturile primite, ca să poată ţină pasul cu orele Şcolii Online.

Până acum, din cei 300 de elevi ai şcolii din Găineşti, cam 100 nu aveau niciun fel de posibilitate să ia parte la cursurile virtuale.

Oana Şorodoc: Aparatele au ajuns la mine, aveam întocmită o listă am pus la început proprităţile, acele familii care au câte 2 3 copii şi nu aveau niciun dispoz. Şi respectând toate măsurile de protecţie, am programat în câteva zile la şcoală întâlniri cu copiii şi le-am predat cu părinţii, le am arătat cum funcţionează. Îmi dorescă să păstrăm o legătură la fel de strânsă, să ne reîntâlnim faţă în faţă să ne îmbrăţişăm şi să le mulţumim pentru gestul lor.

Campania este susţinută şi de vedete, care s-au oferit să ţină cursuri şi discursuri elevilor din Găineşti.

Nicolai Tand, chef: Mi s-a părut o idee foarte faină, ţinând cont că sunt foarte deschis la aşa ceva, toţi avem nevoie de un impuls, să ne legăm de ceva. Câteodată ai impresia că eşti singur, e nu e chiar aşa, uite totuşi undeva în lumea asta sunt nişte oameni care se gândesc la tine şi pot să te ajute.

Marius, tenismen: Va fi pentru prima oară, am deja puţine emoţii dar cred că mă voi descurca bine. Eu vreau să îi ajut cu sfaturi cu tot ce am trecut eu prin cariera mea, cu sfaturi bune şi să îi îndrum către performanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Mai mulţi elevi ai unei şcoli din Capitală au lansat o campanie specială prin care donează gadgeturi